31. hafta hakemleri açıklandı… Galatasaray’a Şansalan, Fenerbahçe’ye Kardeşler

Süper Lig'de 31. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı. Şampiyonluk yarışındaki Galatasaray'ın Hatayspor'la oynayacağı maçı Ali Şansalan yönetecek. Bir diğer favori Fenerbahçe'nin Adana Demirspor mücadelesinde Arda Kardeşler görev alacak.

Spor 29 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İşte 31. hafta hakemleri.

Türkiye Futbol Federasyonu, 2 Nisan günü başlayacak 31. hafta maçlarında görev alacak hakemleri duyurdu. Milli ara dönüşü yalnızca iki puanlık farkın ayırdığı Galatasaray ve Fenerbahçe’nin şampiyonluk yarışı hız kesmeden sürecek. Galatasaray’ın sahasında Hatayspor’u konuk edeceği ve 2 Nisan Salı akşamı 20.30’da başlayacak karşılaşmayı Ali Şansalan yönetecek. Fenerbahçe’nin 3 Nisan akşamı 20.30’da Adana Demirspor’u ağırlayacağı maçtaysa Arda Kardeşler düdük çalacak. Haftanın kapanışının yapılacağı 4 Nisan Perşembe akşamı 20.30’da oynanacak Başakşehir-Beşiktaş maçında da Zorbay Küçük’ün görev alacağı duyuruldu.

Şansalan’ın 18. Galatasaray mesaisi

Hakem Ali Şansalan kariyerinde 18. kez Galatasaray maçında görev alacak. Daha önceki 17 maçta Galatasaray 12 kez kazanırken iki beraberlik üç yenilgi aldı. Galatasaray aleyhine 36 sarı kart çıkarken Galatasaray’ın rakipleri aleyhine 48 sarı kart ve 3 kırmızı kart çıktı. Şansalan’ın bu sezon görev aldığı dört Süper Lig maçını da sarı-kırmızılılar gol yemeden ve toplamda 13 gol atarak kazandı. Şansalan daha önce beş Hatayspor maçında görev alırken Hatay bu maçlardan birini kazandı, iki beraberlik alıp iki de mağlubiyet aldı.

Okan Buruk: Fenerbahçe ve Galatasaray birlikte basın toplantısı yapmalıOkan Buruk: Fenerbahçe ve Galatasaray birlikte basın toplantısı yapmalı

Kardeşler de 18. kez Fenerbahçe maçında

Arda Kardeşler daha önce 17 kez Fenerbahçe maçı yönetti. Bu maçların dokuzunu Fenerbahçe kazanırken ikisi berabere bitti altısında sarı-lacivertliler kaybetti. Söz konusu maçlarda Fenerbahçe aleyhine 28 sarı ve 4 kırmızı kart çıkarken Fenerbahçe’nin rakipleri aleyhine 43 sarı 2 kırmızı kart çıktı. Bu sezon Kardeşler’in yönettiği maçlarda Fenerbahçe üç kez kazanırken bir beraberlik aldı. Berabere kaldığı maç iç sahada oynanan Galatasaray maçıydı. Kardeşler’in daha önce yönettiği 9 Adana Demirspor maçında Adana ekibi üç kez kazandı, dört kez beraberlik aldı ve iki kez yenildi.

Hem Meler hem Bitigen dinleniyor

Son olarak olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçında görev alan ve maçı tatil etmediği için eleştirilen Halil Umut Meler bu hafta görev almadı. Ayrıca 1 Mart tarihinde yapılan ve görüntüleri sızan TFF-MHK toplantısına konu olan hakemler Abdulkadir Bitigen ve Cihan Aydın da görev almayan diğer hakemler olarak dikkat çektiler.

Türk futbolu iki gündür onu konuşuyor... Kimdir bu Hugh Dallas?Türk futbolu iki gündür onu konuşuyor… Kimdir bu Hugh Dallas?

İşte haftanın hakemleri:

Galatasaray – Hatayspor Ali Şansalan

Konyaspor – Trabzonspor Atilla Karaoğlan

Fenerbahçe – Adana Demirspor Arda Kardeşler

Başakşehir – Beşiktaş  Zorbay Küçük

İstanbulspor – Rizespor Alper Akarsu

Gaziantep – Alanyaspor Ümit Öztürk

Antalyaspor – Ankaragücü Çağdaş Altay

Sivasspor – Karagümrük Turgut Doman

Kayserispor – Kasımpaşa Ömer Faruk Turtay

Samsunspor – Pendikspor Bahattin Şimşek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.