Xabi Alonso Bayer Leverkusen’de kalıyor

Bu sezon Bundesliga ekibi Bayer Leverkusen'le olağanüstü bir performansa imza atan ve dünya devlerinin gündemine gelen Xabi Alonso bir sezon daha Alman ekibinin başında kalacak.

Spor 29 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Xabi Alonso Bayer Leverkusen'de kalacak.

İngiliz ve Alman basınında çıkan haberlere göre Xabi Alonso bir sezon daha Bayer Leverkusen’in başında kalacak. Bu sezon takımıyla gösterdiği performansla beraber tüm kıtayı kasıp kavuran henüz mağlubiyet almadan hem ligde hem Avrupa’da yoluna devam Leverkusen, Alonso’yla bu çıkışı yakaladı. Geçen sezon takımın başına geçtiğinde küme düşme hattına yakın gezen ekibi alan İspanyol bir anda yükselişe başlamış bu sezon başı yapılan transferlerle iddialı bir yapı kurmuştu. Ancak belki de hiç kimse onların bu kadar başarılı olmasını beklemiyordu.

Leverkusen Bundesliga’da 26 haftada topladığı 70 puanla en yakın rakibi Bayern Münih’in 10 puan önünde zirvede yer aldı. Almanya Kupası yarı finalinde Fortuna Düsseldorf’la eşleşen ekip UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde de West Ham United’la kozlarını paylaşacak. Bu kadar büyük başarı gelip her kulvarda devam edince Avrupa’nın devleri de gözünü Xabi Alonso’ya dikti. Alonso’nun adı futbolculuk döneminde top koşturduğu Real Madrid, Bayern Münih ve Liverpool’la anılmaya başlandı. Özellikle Jürgen Klopp’un sezon sonu ayrılacağını açıklamasıyla beraber Liverpool pole pozisyonuna geçti. Ancak Times ve Sky Sports gibi kaynakların haberlerine göre Alonso şu an için ayrılık düşünmüyor.

Leverkusen şampiyonluk yolunda kayıpsız!Leverkusen şampiyonluk yolunda kayıpsız!

Xabi Alonso bir yıl daha Bayer Leverkusen’de kalma kararı aldı. İspanyol yıldızın kararını kısa süre içinde açıklayacağı vurgulandı. 2025 yılında Xabi Alonso’nun sözleşmesindeki serbest kalma maddesi de yürürlüğe girecek. Alonso Florian Wirtz gibi Avrupa futbolunun gözde futbolcularını da elde tutmak istiyor. Liverpool bu haberlerin üstüne rotasını Ruben Amorim’e kırdı. Söylentiye göre kulüp Sporting’i çalıştıran 39 yaşındaki ismi takımın başına getirmek istiyor.4 yılı aşkın süredir Sporting’i çalıştıran Amorim, Portekiz ekibiyle çıktığı 202 maçta 141 galibiyet, 30 beraberlik ve 31 yenilgi alarak maç başına 2.24 puan ortalaması yakaladı.

Alonso Bayer’de kalacağını “Geleceğimle ilgili pek çok spekülasyon yapıldı. Yönetimle çok iyi bir toplantı yaptım ve Bayer Leverkusen’de kalmaya karar verdim. Buranın bir antrenör olarak gelişmek için doğru yer olduğunu hissediyorum. Buradaki işim bitmedi” sözleriyle duyurdu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.