Leverkusen şampiyonluk yolunda kayıpsız!

Bayer Leverkusen, deplasmanda Heidenheim'ı 2-1 mağlup ederek Bundesliga'da namağlup liderliğini sürdürdü.

Spor 18 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Xabi Alonso, takımı Bayer Leverkusen'le namağlup liderliğini sürdürdü.

Bundesliga’da geçtiğimiz hafta Bayern Münih’i 3-0 mağlup eden Bayer Leverkusen, bu sefer Heidenheim deplasmanında sahaya çıktı. İlk yarısı tamamen Leverkusen üstünlüğüyle geçen maçta pek fazla gol pozisyonu olmadı. İki takım da soyunma odasına eşitlikle gidileceğini düşünürken Leverkusen’in formda sağ beki Frimpong sahneye çıktı. 45’inci dakikada sol kanattan Grimaldo’nun yaptığı ortada ceza sahasında topla buluşan Frimpong, düzgün bir vuruşla fileleri sarsıp takımını 1-0 öne geçirdi. Sol bekten sağ beke servisle gelen bu golle devre arasına deplasman ekibi üstün gitti.

İkinci yarıya da lider Leverkusen etkili başladı. Akabinde Heidenheim pozisyonlar yakalasa da kaleci Hradecky hata yapmadı. 78’de Leverkusen Wirtz’le gole yaklaştı fakat top üst direkten dışarı gitti. Devamında baskını artıran Xabi Alonso’nun takımı Wirtz’in nefis ara pasında kaleciyi de çalımlayıp topu ağlara gönderen Adli’nin golüyle farkı ikiye yükseltti ve rahatladı.

86’da ev sahibi ekip yandan kullanılan duran topta Kleindienst’le golü bulup farkı yeniden bire indirse de kalan süreden başka gol çıkmayınca Leverkusen mücadeleyi 2-1 kazanmayı başardı. Bu galibiyetle birlikte puanını 58’e yükselten Leverkusen namağlup liderliğini sürdürdü ve en yakın rakibi Bayern Münih’le arasındaki farkı maç fazlasıyla sekize yükseltti. Heidenheim’da adı Galatasaray’la da anılan Türk futbolcu Eren Dinkçi, ilk 11’de başladığı maçta 76 dakika forma terletti.

Bundesliga’da aynı gün oynanan diğer maçlarda alınan sonuçlar:

Wolfsburg – B. Dortmund: 1-1

Darmtadt – Stuttgart: 1-2

Mainz – Augsburg: 1-0

Hoffenheim – Union Berlin: 0-1

Leipzig – B. Mönchengladbach: 2-0

Salah golle döndü, Arsenal farklı güldü, Guardiola üzüldüSalah golle döndü, Arsenal farklı güldü, Guardiola üzüldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.