Salah golle döndü, Arsenal farklı güldü, Guardiola üzüldü

Premier Lig'de cumartesi günü yedi maç oynandı. Liverpool ve Arsenal kazanırken, Manchester City, Chelsea karşısında iki puan kaybetti.

Spor 18 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Mo Salah, Liverpool formasına golle döndü.

Premier Lig futbol severlere keyifli bir cumartesi günü geçirdi. Liderlik yarışında mücadele eden Liverpool, Arsenal ve Manchester City’nin sahaya çıktığı günde şampiyonluğun kaderini etkileyecek sonuçlar yaşandı.

Salah golle döndü, Liverpool eksiklerine rağmen kazandı

Premier Lig’de 25’inci haftanın açılış maçı Brentford ve Liverpool arasında oynandı. Lider Liverpool Alisson, Alexander-Arnold ve Szoboszlai gibi önemli eksikliklerine rağmen kazanmak, Brentford ise güçlü rakibinden evinde puan ya da puanlar almak için sahaya çıktı. Brentford taraftarının da desteğiyle maça iyi başladı fakat Liverpool oyuna çabuk ısındı ve mücadeleyi dengeledi. İlk yarım saati golsüz geçen maçın 35’inci dakikasında Darwin Nunez sahne aldı. Van Dijk’ın uzaklaştırdığı topta Jota kafasıyla Uruguaylı’nın önüne servis yaptı. Darvin Nunez de karşı karşıya pozisyonda topun dibine girerek kalecinin üzerinden şık bir vuruşla fileleri gördü ve takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

Bunca sakatlığın üzerine ilk 45 dakikada Curtis Jones ve Diogo Jota’yı da sakatlığa kurban veren Merseyside temsilcisi, tüm olumsuzluklara rağmen soyunma odasına tek farklı üstünlükle girmeyi başardı. İkinci yarıya Darwin Nunez’i de kaybederek çıkmak zorunda kalan Liverpool,’da artık sahne sırası uzun süredir hem Afrika Uluslar Kupası, hem de sakatlıklardan dolayı formasından uzak kalan yıldız isim Mohamed Salah’a geldi. Salah önce 55’te Mac Allister’ın golüne servisi yaptı, ardından 68’de kendisi ağları sarsıp skoru 3-0 getirdi.

Brentford pes etmeyip golcüsü Ivan Toney’le farkı ikiye indirmeyi başarsa da, oyuna sonradan dahil olan Cody Gakpo’nun 86’ncı dakikada attığı gol skoru belirledi. Lider Liverpool çok fazla eksikle çıktığı deplasmandan üç puanı 4-1’lik skorla aldı. Bu sonuçla Liverpool iki maç fazlasıyla birlikte en yakın rakibi Manchester City’nin beş puan önüne geçti. Brentford ise 25 puanda kaldı.

Arsenal hız kesmiyor, şimdi de 5-0

Geçtiğimiz hafta West Ham United’ı deplasmanda 6-0 yenen Arsenal, bu sefer de Burnley deplasmanında benzer bir tarife uyguladı. Maça dördüncü dakikada kaptanı Martin Odegaard’ın attığı golle 1-0 önde başlayan Arsenal, 41’de Saka’nın ayağından gelen penaltı golüyle farkı ikiye çıkardı ve soyunma odasına 2-0 önde gitti.

İkinci yarının hemen başında yine Saka ile fileleri sarsan ‘topçular’ farkı üçe yükseltip iyice rahatladı. Devamında oyundan iyice düşen ev sahibi Burnley’e karşı Trossard ve Havertz’le iki gol daha atan Londra temsilcisi, karşılaşmadan 5-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla puanını 55’e yükselten Arsenal, maç fazlasıyla ikinci sıraya oturdu. Premier Lig’de üst üste beşinci galibiyetine uzanan Londra temsilcisi, bir sonraki maçta Newcastle United’la karşılaşacak. Kaybeden taraf Burnley ise 13 puanla 19’uncu sırada kaldı ve kümede kalma umutlarını iyice azalttı.

Chelsea’den Manchester City’ye Etihad’da çelme

Manchester City, evinde Chelsea ile oynadığı maçta çok değerli iki puanı bıraktı. 42’nci dakikada eski oyuncusu Raheem Sterling’in golüne engel olamayan City, devreye bu golle 1-0 yenik girdi. İkinci yarıda tüm hatlarıyla yüklense de golü bir türlü bulamayan Manchester ekibi, eşitliği yakalamak için 83’üncü dakikayı beklemek zorunda kaldı. 83’te sahneye çıkan kritik maçların adamı Rodri oldu. Rodri’nin golüyle eşitliği yakalayan City, mücadelenin kalanında pek çok fırsat yakaladı. Karşılaşmanın son saniyesinde tartışmalı bir pozisyonda penaltı bekleyen City’lilerin isteğine mücadelenin hakemi karşılık vermeyince maç 1-1’lik eşitlikle noktalandı.

Bu sonuçla altı maçlık galibiyet serisi sona eren Manchester City, şampiyonluk yolunda yaralandı.  Puanını 53’e çıkaran City, maç eksiğiyle üçüncü sırada kalırken Chelsea 35 puanla 10’uncu basamakta yer aldı.

Premier Lig’de  diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle…

Fulham – Aston Villa: 1-2

Newcastle United – Bournemouth: 2-2

Nottingham Forest – West Ham: 2-0

Tottenham – Wolverhampton: 1-2

Leverkusen şampiyonluk yolunda kayıpsız!Leverkusen şampiyonluk yolunda kayıpsız!

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.