Ronaldo “Son Avrupa Şampiyonam” dedi, gözler Dünya Kupası’na çevrildi

EURO 2024'te Portekiz'in başarısı için mücadele eden Cristiano Ronaldo geleceğine dair önemli açıklamalar yaptı. Bu turnuvayı "Kesinlikle son Avrupa Şampiyonam" diye niteleyen Ronaldo'nun sözlerinden 2026 Dünya Kupası'nda oynayacağı anlaşıldı.

Spor 2 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

EURO 2024 son 16 turu maçında Slovenya’ya karşı uzatma dakikalarında kaçırdığı penaltının ardından gözyaşlarını tutamayan, devamında seri penaltılarda fileleri sarsıp takımının çeyrek finale yükselmesine katkı sağlayan Cristiano Ronaldo mücadelenin ardından Teledeporte’ye açıklamalarda bulundu.

39 yaşındaki yıldız futbolcu emekliliğine dair konuştu. EURO 2024’ü kariyerinin son milli takım turnuvası değil son Avrupa Futbol Şampiyonası olarak niteleyen Ronaldo’nun sözlerinden 2026 Dünya Kupası’nda oynama niyeti olduğu anlaşıldı. İşte Ronaldo’nun açıklamaları:

“Kesinlikle son Avrupa Şampiyonası benim için. Ama bundan etkilenmiyorum, futbolun gerektirdiği şeylerden etkileniyorum. Oyun için duyduğum coşku, hayranlarımı ve ailemi görmenin heyecanı, insanların bana olan sevgisi… Bunun nedeni futbolu bırakmam değil, bıraksam ne olur ki? Yapmam veya kazanmam gereken başka ne var? Bir puan fazla veya bir puan eksik olmayacak. İnsanları mutlu etmek beni en çok motive eden şey.”

Ronaldo bu sezon Al-Nassr formasıyla 45 maça çıktı, 44 gol atıp 13 asist yaptı.

Ronaldo ağladı, Costa kurtardı... Çeyrek final Portekiz'inRonaldo ağladı, Costa kurtardı… Çeyrek final Portekiz’in

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.