Ronaldo şov Bosna’da sürdü, van Dijk Hollanda’ya hayat verdi

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde Ronaldo’nun 2 gol attığı maçta Portekiz, Bosna Hersek’i 5-0 yendi. Hollanda Virgil van Dijk’ın 90+3’teki golüyle Yunanistan’ı 1-0 mağlup etti.

Spor 17 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Ronaldo şov devam etti, Portekiz yine kazandı.

Avrupa Şampiyonası’na gitmeyi garantileyen ülkelerden Portekiz, Bosna Hersek’le deplasmanda karşılaştı. Cristiano Ronaldo 5 ve 20. dakikada attığı gollerle takımını öne taşıdı. Ronaldo bu gollerle beraber Milli Takım kariyerinde 127 gole ulaştı. 25’te Bruno Fernandes farkı 3’e çıkarırken 32’de Cancelo, 41’de Joao Felix sahne aldı. Portekiz bu gollerle maçı 5-0 kazandı. Bu sonuçla Bosna’nın Almanya hayalleri suya düştü.

Gecenin bir diğer kritik maçında Hollanda, deplasmanda Yunanistan’la karşılaştı. Portakallar baskılı oynadığı ve penaltı kaçırdığı maçta galibiyeti 90+3’te kaptan Virgil van Dijk’la yakaladı. Bu sonuçla puanını 12’ye yükselten ekip Yunanları yakaladı ve 2. sıraya çıktı. Grupta iki maçı kalan Hollanda bu maçlarda İrlanda ve Cebelitarık’la oynayacak. Yunanlar ise Fransa maçıyla eleme defterini kapatacak. İki takımın da 12 puanı var.

Terör Avrupa başkentinde maç ertelettiTerör Avrupa başkentinde maç erteletti

Gecenin diğer sonuçları:

Azerbaycan – Avusturya 0-1 (Avusturya EURO 2024’ü garantiledi)

Lüksemburg – Slovakya 0-1

İzlanda – Lihtenştayn 4-0

Cebelitarık – İrlanda 0-4

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.