Rus rakibinin elini sıkmayan Ukraynalı eskrimci diskalifiye oldu

İtalya'da devam eden Dünya Eskrim Şampiyonası'nda Rus rakibinin elini sıkmayan Ukraynalı eski dünya şampiyonu Olga Kharlan şampiyonadan diskalifiye edildi.

Spor 29 Temmuz 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Ukraynalı sporcu diskalifiye oldu.

Ukraynalı sporcuların spor sahalarında Rus rakiplerini çeşitli şekillerde protesto etmeleri son 1.5 senedir alışılmış bir hareket oldu. 24 Şubat 2022 tarihinde Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesiyle başlayan gerginlik sporcular arasında da hissedilmeye devam ediyor.

Son olarak İtalya’nın Milano şehrinde devam eden Dünya Eskrim Şampiyonası’nda bireysel kılıç kategorisinde Rus rakibi Anna Smirnova’yı 15-7 mağlup eden dört kez olimpiyat madalyalı ve eski dünya şampiyonu Ukraynalı Olga Kharlan, karşılaşma sonrası rakibinin elini sıkmadı. Smirnova olayın ardından yaklaşık 45 dakika boyunca pistte kaldı ve yetkililerle görüştü. El sıkmanın zorunlu olduğu eskrimde sporcular bu kuralı yerine getirmediği halde “siyah kart” ile cezalandırılıyor.

Diskalifiyenin üzerine Ukrayna Eskrim Federasyonu Kharlan’a destek verdi. Başkan Mykhailo Illiashev “Olga Kharlan’ı tamamen destekliyoruz. Bir protesto hazırlıyoruz. Bu karara itiraz edeceğiz, çünkü bu maçı değerlendiren hakem doğrudan siyah kart vermedi veya diskalifiye etmedi. Bu diskalifiye, bir sonraki rakip belirlendikten sonra, bir sonraki yarışma için bir hakem belirlendikten sonra ortaya çıktı. Bu durumda, bu siyah kartı iptal etmeye çalışacağız çünkü bu diskalifiye, onun birkaç gün içinde Milano’da yapılacak takım müsabakasına katılmasını imkansız kılacak” şeklinde konuştu.

Genç eskrimciler Dünya ŞampiyonuGenç eskrimciler Dünya Şampiyonu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.