Rüya Takım’a kâbus yaşattılar: Biz bir avuç mülteciyiz

Güney Sudan Paris Olimpiyatları'nda altın madalyanın en büyük favorisi ABD karşısında galibiyeti son anda kaçırdı. Sudan oyuncusu Wenyen Gabriel 'Ülkemizde salon yok. Biz yılın birkaç haftasında bir araya gelen bir avuç mülteciyiz' dedi.

Spor 22 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Wenyen Gabriel'e göre Güney Sudan'da büyük bir potaniyel var.

Güney Sudan hazırlık maçında ABD’ye 101-100 mağlup oldu. Paris Olimpiyatları için en büyük aday olarak gösterilen ve ‘Rüya Takım’ olarak lanse edilen rakibi karşısında son hücumda sayı bulamayan Afrika ekibi sahadan yenilgiyle, ama başı dik ayrıldı.

LeBron James, Stephen Curry, Kevin Durant, Jayson Tatum, Joel Embiid, Devin Booker, Anthony Davis gibi NBA yıldızlarına karşı son derece iyi bir mücadele veren Güney Sudan uzunu Wenyen Gabriel maçın ardından açıklama yaptı. Yeni sezonda EuroLeague’de mücadele eden İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv’de forma giyecek  oyuncu Güney Sudan’ı çoğu insanın bilmediğini belirterek “Ülkemizi temsil edebildiğim için çok mutluyum. Dünyada çoğu insan Güney Sudan’ın varlığından haberdar değil, ama biz bugün ülkemizi onurla temsil ettik. Sahada büyük bir mücadele ortaya koyduk ve potansiyelimizi gösterdik. Gurur duyduğumuz bir maç oynadık. Elbette kazanmayı çok isterdik ama elimizden gelenin en iyisini yaptık, bu yüzden takım arkadaşlarımın hepsiyle gurur duyuyorum” dedi.

Gabriel konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemizde kapalı basketbol salonu yok. Biz yılın birkaç haftasında bir araya gelen, en iyilere karşı elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan bir avuç mülteciyiz. Bizim için bunun anlamı basketboldan çok daha büyük. İnsanlara buraya gelip rekabet edebildiğimizi ve Afrika basketbolunun potansiyelini gösteriyoruz.”

Güney Sudan’daki gençlerden de bahseden basketbolcu “Ben Amerika’da büyüdüm, takım arkadaşlarımın çoğu Avustralya doğumlu. Afrika’da bizim yerimizde olabilecek potansiyele sahip olup fırsat bulamayan milyonlarca insan var. Bizse gereken fırsatları bulup Afrika’yı buralarda temsil edebiliyoruz. Güney Sudan’da boyu uzun çok sayıda çocuk var. Bir gün onları ziyaret etmek için memleketime gittim, boyu 2.10’un üstünde olup ineklerden süt sağan çocuklar gördüm” diye konuştu.

Paris Olimpiyatları'na doğru... IŞİD endişesi büyüyorParis Olimpiyatları’na doğru… IŞİD endişesi büyüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.