Sacha Boey: Soyunma odamız Erdoğancı

Fransız spor dergisi So Foot'a açıklamalarda bulunan Sacha Boey çarpıcı demeçler verdi. Boey, Galatasaray soyunma odasındaki siyasi görüşün ne yönde olduğu sorusuna "Bizim soyunma odamız Erdoğancı" şeklinde yanıt verdi.

Spor 7 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Sacha Boey, Galatasaray soyunma odasının siyasi görüşünü açıkladı.

Galatasaray’ın Fransız sağ beki Sacha Boey, geçtiğimiz sezonun çıkış yapan oyuncularından biriydi. Şampiyonlukta büyük payı olan isimlerden Boey, Fransız spor dergisi So Foot’a açıklamalarda bulundu. Boey’in açıklamalarını Nafi Alpay Türkçe’ye çevirdi. Söz konusu demeçlerde dikkat çekici bazı cevaplar da yer aldı.

Arabistan fikrine yeşil ışık

Boey söyleşinin başında Suudi Arabistan kulüplerinin yaptığı transferlerle alakalı bir soruyla karşılaştı. Dergi editörünün “Suudi Arabistan’dan 100 milyon euro maaş teklifi alsan gider miydin?” sorusuna “Elbette. Geleceği düşünmek lazım. Aileye iyi yaşam şartları sunmak önemli. Benzema’yı çok eleştirdiler ama böyle bir teklife nasıl hayır diyeceksiniz, geri çeviremezsiniz. Gerçekçi olmak lazım.” şeklinde yanıt verdi.

Boey hayalindeki ligin Premier Lig olduğunu ifade ederken aklında spesifik bir takım ismi olmadığını belirtti. Fransız oyuncu ayrıca “Tabii Montreuil’den çıkan biri olarak PSG forması giymek de güzel olurdu ama hayal boyutunda bir arzu ve istek değil bu.” açıkalmasında bulundu.

Galatasaray'da hukukçular sahaya indi: Tete...Galatasaray’da hukukçular sahaya indi: Tete…

Berkan Kutlu Galatasaray’ın Grealish’i

2022-23 sezonunu şampiyon bitiren Galatasaray’da bazı futbolcuların kutlamaları uzattığı haber olmuştu. Hatta Okan Buruk da bir açıklamasında buna değinmiş ve şampiyonluk sonrasında iç sahada çıkılan Fenerbahçe maçına sırf bu yüzden bazı rotasyonlar yaparak başladığını belirtmişti. Boey, o günle ilgili olarak “Takım arkadaşların arasında şampiyonluk kutlamalarını Jack Grealish gibi bitiren biri oldu mu?” sorusuna “Çok fazla. Özellikle yakın arkadaşım Berkan Kutlu geceyi bizim evde sarhoş tamamladı” cevabını verdi.

Boey kendisine gelen “Cenaze törenin için bir şarkı seçecek olsaydın bu hangi şarkı olurdu?” sorusuna “Herhangi bir müzik olsun istemiyorum. Kur’an yeterli olacaktır” diyerek dikkat çekici bir yanıt verdi.

Rams, futbol, basketbol derken satranca da el attıRams, futbol, basketbol derken satranca da el attı

Recep Tayyip Erdoğan yanıtı

Röportajdaki enteresan sorulardan biri de “Galatasaray soyunma odası daha çok Erdoğancı mı yoksa karşısında mı?” sorusuydu. Boey bu soruya “Türkiye’de çok hassas bir konu bu. Bilinen oyuncuların bu konuda fikir belirtmeleri çok zor ama bizim soyunma odamızın daha çok Erdoğancı olduğunu söyleyebilirim.” diyerek yanıt verdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.