‘Sakal’ NBA’in verdiği cezanın parasını şaraptan çıkardı

NBA yönetimi, Philadelphia 76ers Başkanı Daryl Morey’e yalancı diyen 'sakal' lakaplı James Harden’a 100 bin dolar ceza verdi. Oyuncu internetten Çin'e yaptığı şarap satışıyla hem cezanın parasını çıkardı hem kâra geçti.

Spor 24 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Harden, Çin'de şaraplarına gösterilen ilgiden memnun kaldı.

Doğu Konferansı ekiplerinden Philadelphia 76ers’ta forma giyen, ‘Sakal’ lakaplı James Harden yaptığı açıklamalarla NBA gündemini değiştirdi. Los Angeles Clippers’a gitmek isteyen James Harden takası konusunda takım başkanı Daryl Morey’e güvendi. Morey’in takas konusunda kendisine yardımcı olacağını düşünen Harden, 2023-24 sezonu için 35,6 milyon dolarlık opsiyonunu haziran ayında kullandı ve ekip ile olan sözleşmesini 1 yıl uzattı. Ancak verilen söz tutulmadı, Philadelphia 76ers, Harden’a uygun bir takas bulamadıkları için eylül ayında takım antrenmanlarına katılması gerektiğini bildirdi.

Sen misin çalışanına kötü davranan! NBA Facebook hesabından duyuruSen misin çalışanına kötü davranan! NBA Facebook hesabından duyuru

Bu kararın ardından 33 yaşındaki bastebolcu Çin’de katıldığı basketbol ayakkabısı serisi tanıtım toplantısında adeta ateş püskürdü. Sixers Başkanı Daryl Morey’in bir yalancı olduğunu belirten Harden şunları söyledi: “Daryl Morey bir yalancı ve ben asla onun parçası olduğu bir organizasyonda yer almayacağım. Tekrarlıyorum, Daryl Morey bir yalancı ve ben asla onun parçası olduğu bir organizasyonda yer almayacağım.”

NBA, Daryl Morey hakkında yaptığı açıklamalar ile dikkat çeken James Harden hakkında soruşturma başlattı. Organizasyon basketbolcuya söyledikleri yüzünden 100 bin dolar ceza verdi.

Steven Adams'tan samimi itiraf: NBA'e girmeyi beklemiyordumSteven Adams’tan samimi itiraf: NBA’e girmeyi beklemiyordum

Şaraptan ceza parasını çıkardı

NBA yönetimi bu kararı alırken Çin’de bulunan basketbolcu, Çinli bir yayıncı olan Xiao Yang’in canlı yayınına katıldı. James Harden’ın marka tanıtımı için katıldığı canlı yayına izleyiciler akın etti. Tanıtımı 15 milyon kullanıcı izledi. Yayın sahibi Xiao Yang, Harden’a 1 gün içinde genelde kaç şişe şarap sattığı sordu. Harden ise günde birkaç kasa şarabın satıldığını söyledi. James Harden’ın günde birkaç kasa şarap sattığını öğrenen Xiao Yang bunun üzerine 33 yaşındaki basketbolcuya canlı yayında ne kadar hızlı satış yapılabileceğini izlemesini söyledi. Harden ise “Göster bana” diyerek arkasına yaslandı. Ünlü yayıncının izleyicilere “Hazır mısınız? Başlayın!” demesinin ardından “Durun!” diyene kadar 10 saniye geçti. Yayında geçen 10 saniyede iki şişesi 60 dolar olmak üzere tam 5 bin J-Harden markalı şarap sipariş edildi. Ünlü basketbolcu bu siparişlerden 300 bin dolar kazandı.

Basketbol ligleri için geri sayım fikstür çekimiyle başladıBasketbol ligleri için geri sayım fikstür çekimiyle başladı

10 saniyede gelen 10 bin şişelik siparişin ardından James Harden şaşkınlığını koruyamadı. Kahkahalara boğulan ünlü basketbolcu daha sonrasında ise “Bu mümkün değil” dedi ve izleyicileri alkışladı. Oyuncu, “Buraya her gelişimde gördüğüm sevgi çılgınca. Ne demek istediğimi anlıyorsun değil mi? Yani bu yüzden onların beni burada oynarken görmeyi hak ettiklerini düşünüyorum. Burada sevgi her zaman çılgınca” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.