Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn kentten kaçtı, saldırgan tutuklandı

Sakaryaspor'da başkan Gökhan İn'i darp eden Cengiz Şen ifadesinde sinirlerine hakim olamadığını söyledi. Polis, kentten ayrılan İn'e ulaşamıyor. Bazı iddialarda ismi geçen Cumhurbaşkanı Danışmanı Oktay Saral, 'Çirkin algı' diyerek açıklama yaptı.

Spor 21 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn, kendisine tokat atan Cengiz Şen'e 'kalbim var' diyor.

TFF 1. Lig’de yazın başından beri maddi anlamda problemler ve istikrarsızlıklar yaşayan Sakaryaspor’da sular durulmuyor. 23 Haziran 2024 tarihindeki seçimle başkanlık koltuğuna oturan Gökhan İn, vaatlerini yerine getiremeyince birçok sözleşme imzalanan birçok futbolcu kenti terk etti. Gökhan İn, seçim kararı aldı. Seçim bu pazar çoğunluk aranmaksızın pazar günü yapılacak.

Seçim öncesi sosyal medyaya düşen video ise Sakaryaspor yönetimini adliyelik yaptı. Söz konusu videoda kulübün reklam ve sponsorluk işlerinden sorumlu yöneticisi Cengiz Şen’in başkan Gökhan İn’i tokatladığı görülüyordu. Şen, “Dinle beni. İsim kullanmayacaksın. Artık basın açıklaması yok. Bu işler bitti. Birol’un aldığı 150 bin TL’yi de bu hafta sen ödeyeceksin. Duyuyor musun beni? Bana bak!” derken Gökhan İn “Tamam oğlum, sakin ol. Bende kalp var biliyorsun değil mi? Tamam” diye yanıt verdi. Saldırgan buna karşın “Olamayacak bunlar” derken kayıt son buldu.

Cengiz Şen tutuklandı

Görüntülerin çıkmasının ardından ‘yaralama’ ve ‘tehdit’ suçlarından altı suç kaydı bulunan Cengiz Şen, İstanbul Beşiktaş’ta yakalandı. Şen, ‘yağma’ suçlamasıyla gözaltına alındı ve Sakarya’ya getirildi. Cengiz Şen, polise verdiği ifadede kulüp yönetiminde yaşanan sıkıntılara ilişkin çıkan tartışma sonrası sinirlerine hakim olamadığını iddia etti. Şüpheli, olay sırasında yanında S.İ. isimli kişinin olduğunu, görüntülerin nasıl yayıldığını bilmediğini öne sürdü. Görüntüyü çektiği tespit edilen S.İ’nin ifadesinin alınması için çalışma başlatıldı. Mahkemeye ellerine ters kelepçe takılarak sevk edilen Cengiz Şen tutuklanarak cezaevine konuldu.

Darp edilen Başkan Gökhan İn’in ise görüntülerin yayılmasının ardından yakınlarına ‘Başım belaya girecek’ diyerek kentten ayrıldığı öğrenildi. Bu nedenle Sakaryaspor Başkanı’nın ifadesi alınamadı.

Sakaryaspor başkanı Gökhan İn hem hakarete hem saldırıya uğradı, saldırgan hakkında gözaltı kararı çıktıSakaryaspor başkanı Gökhan İn hem hakarete hem saldırıya uğradı, saldırgan hakkında gözaltı kararı çıktı

Sarallar iddiası

Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn, 12 Eylül’de bir basın açıklaması düzenlemiş, bu basın açıklamasında bazı iddialarda bulunmuştu. Gökhan İn, Remley Sakarya firmasının sponsorluk talebinin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın karşı çıkmasıyla reddedildiğini söylemişti. Aynı basın açıklamasında, 22 Eylül’de yapılacak seçimli genel kurul için aday olacağını belirten İn, “Aday olmadan önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti İl Başkanına niyetimi söyledim, olumsuz dönüş almayınca aday oldum” demişti. İddiaya göre bu açıklamanın ardından geçen çarşamba darp edilme olayı meydana geldi. Sosyal medyada bazı hesaplar Cengiz Şen’in Sarallar Çetesi’ne yakın bir isim olduğunu iddia etti ve Oktay Saral ismini geçirdi.

Oktay Saral’dan açıklama: Çirkin algı

Sosyal medyada saldırı ile ilgili adı geçen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski Of Belediye Başkanı Oktay Saral, iddialarla ilgili bir açıklama yayınladı. Sakaryaspor camiasına geçmiş olsun dileklerini ileten Saral kendisiyle ilgili dezenformasyon içerikli haberleri ise reddettiğini söyledi. Oktay Saral sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: “Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn’e yapılan edepsiz muameleyi şiddetle kınıyor, kendisine ve Sakaryaspor camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gökhan İn’i tehdit ederek darp eden şahıs emniyet mensuplarımızca ivedilikle yakalanarak gözaltına alınmıştır ancak bu olay kullanılarak şahsım ve soyadım üzerinden yürütülen çirkin algıyı ve yine buradan kaynakla üretilen dezenformasyon içerikli haberleri reddediyor, konunun takipçisi olacağımızı bildiriyorum.”

Spor basınında bir kayıp daha: Ercan Güven yaşamını yitirdiSpor basınında bir kayıp daha: Ercan Güven yaşamını yitirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.