Premier Lig, Filistin’de destek veren Salah’ı konuşuyor… Liverpool ne yapacak?

Liverpool'un Mısırlı süper yıldızı Muhammed Salah, İsrail'in Filistin'de bulunan hastaneye yaptığı saldırı sonrası sessizliğini bozdu ve tepki gösterdi.

Spor 20 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Salah'tan Filistin'e destek.

Hamas’ın İsrail’e yaptığı saldırı sonrası Ortadoğu’da başlayan savaşın siviller üzerindeki olumsuz etkisi her geçen gün artıyor. Son olarak Gazze’deki bir hastaneye atılan roket sonrası yüzlerce sivil hayatını kaybetti. Arasında birçok kadın ve çocuğun da bulunduğu masum insanların hayatlarını kaybettiği saldırı sonrası spor dünyasından da birçok tepki geldi. Bu tepkiyi veren sporculardan Anwar El Ghazi Mainz, Youssef Atel ise Nice tarafından sırasıyla sözleşmesi feshedildi ve kadro dışı bırakıldı. Fransız hükümetinden Karim Benzema’ya büyük tepki geldi. Ancak son olarak bu saldırıya ve can kayıplarına tepki gösteren isim Mo Salah oldu.

Eric Cantona: Özgür Filistin demek...Eric Cantona: Özgür Filistin demek…

Salah sosyal medya hesaplarından yayınladığı videoda “Böyle zamanlarda konuşmak kolay değil. Çok fazla vahşet ve kalp kırıcı şiddet var. Son hafta yaşanan gerginliklere şahit olmak çok kötü. Bütün hayatlar kutsaldır ve korunmalıdır. Buna son verilmesi lazım. Aileler birbirinden koparıldı. Gazze’nin insani yardım almasına acilen izin verilmeli. Oradaki halk, çok kötü koşullar altında.” dedi. Salah dünya liderlerine çağrıda bulunarak “Hastanede yaşanan görüntüler çok korkunçtu. Gazze halkının suya, yemeğe ve tıbbi desteğe ihtiyacı var. Bütün dünya liderlerini, masum ruhların daha fazla katledilmesini önlemek amacıyla bir araya gelmeye çağırıyorum. İnsanlık galip gelmeli.” sözlerini söyledi.

 

Salah daha önce Gazze’deki insanlar için maddi yardımda da bulunmuştu. Söz konusu video X’te 1 milyondan fazla beğeni aldı. İnsanlar hemen daha önce Gazze’deki saldırıya tepki gösterip takımları tarafından sözleşmeleri feshedilen veya kadro dışı bırakılan oyuncuları örnek göstererek Liverpool’un Salah’a yaptırım uygulayıp uygulayamacağını konuşmaya başladı. Söz konusu yaptırmın Salah gibi kulüple özdeşleşmiş ve büyük bir figüre uygulanması zor görünüyor. Dolayısıyla olaylara tepki göstermesi muhtemel diğer Premier Lig oyuncuları da bu dakikadan sonra belki de daha rahat hareket edip Salah’ın yaptırıma uğramaması üzerine tepkilerini dile getirebilirler. Mo Salah’ın futbol oynadığı kulüp Liverpool’un ABD merkezli şirket Femway Group tarafından yönetildiğini hatırlatmakta fayda var.

Premier Lig ödüllerine Tottenham ambargosuPremier Lig ödüllerine Tottenham ambargosu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.