Salı gündemi… Boston Celtics süpürdü, Ronaldo’dan rekor, Fenerbahçe’de veda

Spor dünyasında salı gündemi yoğun. Futboldan basketbola ve diğer sporlara birçok gelişme yaşanıyor. NBA'de ilk finalist belli oldu. Cristiano Ronaldo Arabistan'da lige damga vurdu. Fenerbahçe'de veda var. İşte gelişmeler...

Spor 28 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında salı gününün öne çıkanları.

Sporda salı günü hareketli geçiyor. NBA’de Doğu Konferansı’nde Indiana Pacers’ı süpüren Boston Celtics NBA finaline çıkmayı başardı. Suudi Arabistan Ligi’nde Portekizli Cristiano Ronaldo rekor kırdı. Fenerbahçe’nin Norveçli oyuncusu Joshua King, sarı lacivertlilerden ayrıldığını açıkladı. İşte spor dünyasında yaşananlar…

Boston Celtics, NBA Doğu Konferansı final serisi dördüncü maçında Indiana Pacers’ı deplasmanda 105-102 mağlup ederek rakibini süpürdü ve NBA finallerine yükseldi. Gainbridge Fieldhouse’ta oynanan karşılaşmanın ilk periyodunu Celtics 29-27 önde tamamladı. İkinci periyotta da üstünlüğünü koruyan deplasman ekibi, ilk devreyi 58-57 önde tamamladı. Üçüncü periyotta toparlanan Pacers, bu periyodu 83-80 önde kapattı. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmanın son bölümünü daha iyi oynayan Celtics, karşılaşmadan 105-102 galip ayrılarak seride durumu 4-0’a getirdi ve Doğu Konferansı şampiyonu oldu.

Celtics’te Jaylen Brown 29, Jayson Tatum ise 26 sayı kaydetti. Ev sahibi ekipte ise Andrew Nembhard’ın 24 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. Celtics forması giyen Jaylen Brown, serinin en değerli oyuncusu seçildi. Seri boyunca 29.8 sayı, 5.0 ribaund ve 3.0 asist ortalamaları yakalayan 27 yaşındaki oyuncu, kariyerinde ilk defa bu ödülü kazanma başarısı gösterdi. Celtics, NBA Finalleri’nde Batı Konferansı Final serisinin galibi ile şampiyonluk mücadelesi verecek. Batı Konferansı Final serisinde ise Dallas Mavericks’in Minnesota Timberwolves’e karşı 3-0 üstünlüğü bulunuyor.

Suudi Arabistan Ligi bitti, Cristiano Ronaldo rekor kırdı

Suudi Arabistan Ligi son hafta karşılaşmasında El-Nassr ile El-Ittihad karşı karşıya geldi. El-Nassr’ın sahasında oynanan mücadelede ev sahibi ekip rakibini 4-2 mağlup etti. El-Nassr’a galibiyeti getiren golleri 45+3 ve 69’da Cristiano Ronaldo, 79’da Abdulrahman Ghareeb ve 90+5’te Meshari Fahad Al-Nemer, El-Ittihad’ın gollerini 88’de Farhah Ali Alshamrani ve 90+2’de Fabinho attı. El-Nassr bu galibiyetle puanını 82’ye yükseltip sezonu 2. sırada bitirirken, El-Ittihad ise 54 puanla 5. sırada yer aldı. El-Nassr formasıyla bu sezon 35 gol atan Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan Ligi’nde bir sezonda en fazla ağları havalandıran oyuncu rekorunu kırdı.

Başakşehir, 20 yıl sonra kaptanıyla yolları ayırdı

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Mahmut Tekdemir’e plaket verdi.

Başakşehir, altyapıdan yetişen ve 2004-2005 sezonundan beri forması giyen kaptan Mahmut Tekdemir’in ayrıldığını duyurdu. Sosyal medyadan ‘Teşekkürler kaptan’ başlığıyla yapılan açıklamada şöyle denildi: “2004-2005 sezonunda alt yapımıza katılarak, ailemizin en önemli parçalarından biri haline gelen Mahmut Tekdemir’in sözleşmesi sona ermiştir. Kulübümüzde 36’sı Avrupa Kupalarında olmak üzere 500’den fazla maça çıkan, bir çok kez A Milli Takımımız’ın da formasını giyen, saha içi ve saha dışında örnek bir profesyonel olan, aidiyeti ve bağlılığıyla hem kulübümüzde hem de Türk futbolunda önemli bir figür haline gelen Mahmut Tekdemir, Başakşehir ailesinin en değerli temel taşlarından biri olmuştur. İstikrarıyla adını, Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en önemli oyuncuları arasına yazdıran, 2019-2020 sezonundaki tarihi şampiyonluğumuzda da takım kaptanı olarak şampiyonluk golümüzü kaydederek kıymetli başarımızın önemli pay sahiplerinden biri olmuştur. Kulübümüzle birlikte büyüyerek efsanemiz olan Mahmut Tekdemir’e bugüne kadar vermiş olduğu emekler için teşekkür ediyor, kariyerinin geri kalan bölümünde başarılar diliyoruz.”

Joshua King Fenerbahçe’ye veda etti

Joshua King, İstanbulspor maçında attığı golle Fenerbahçe’ye veda etti.

Fenerbahçe ile olan sözleşmesi sona eren Norveçli futbolcu Joshua King, yaptığı açıklamada Sarı-Lacivertliler’e veda etti. King, yaptığı açıklamada, “Sakatlıklar yüzünden istediklerimi yapamadım, sizlerden özür dilerim. Buradan Fenerbahçe taraftarı olarak ayrılıyorum! Umarım gelecek sezon şampiyon olursunuz, çünkü gerçekten kalbimde siz taraftarların bunu herkesten çok hak ettiğinizi hissediyorum. Bu bir veda değil, çünkü destek olmak için geri geleceğim” dedi. Fenerbahçe’ye 2022 yazında transfer olan King, sarı-lacivertli forma altında çıktığı 54 maçta 12 gol attı ve 7 asist yaptı.

Galatasaray'ın şampiyonluk galasına damga vuran dört olayGalatasaray’ın şampiyonluk galasına damga vuran dört olay

Hamilton’dan Filistin’e destek

Formula 1 tarihinin istatistiksel açıdan en başarılı pilotu olan Lewis Hamilton Gazze’de yaşananlara sessiz kalmadı. Sezon sonunda Ferrari’ye geçmeye hazırlanan İngiliz pilot sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Yeter artık. Bu trajediyi izlemeye ve sesimizi yükseltmemeye devam edemeyiz. Başta masum çocuklar olmak üzere pek çok kişinin yaşadığı travma ve terör, dehşet verici. Çocuklar için, aileleri için ve onların yaşamları için buna bir son verilmeli” dedi. Hamilton, çadır kampında yaşayan ve İsrail saldırılarında hayatlarını kaybeden çocukların videosunu da takipçileriyle paylaştı.

Çekya’nın EURO 2024 aday kadrosu duyuruldu

Almanya’da düzenlenecek EURO 2024’te Türkiye’nin de bulunduğu F Grubu’nda mücadele etmeye hazırlanan Çekya’da aday kadro açıklandı. Teknik Direktör Ivan Hasek tarafından belirlenen aday kadroya 26 futbolcu davet edildi. İşte Çekya’nın aday kadrosu:
Kaleci: Vitezslav Jaros (Sturm Graz), Matej Kovar (Bayer Leverkusen), Jindrich Stanek (Slavia Prag)
Savunma: Vladimir Coufal (West Ham United), David Doudera (Slavia Prag), Tomas Holes (Slavia Prag), Robin Hranac (Viktoria Plzen), David Jurasek (Hoffenheim), Ladislav Krejci (Sparta Prag), Martin Vitik (Sparta Prag), Tomas Vlcek (Slavia Prag), David Zima (Slavia Prag)
Orta saha: Antonin Barak (Fiorentina), Vaclav Cerny (Wolfsburg), Lukas Cerv (Viktoria Plzen), Matej Jurasek (Slavia Prag), Ondrej Lingr (Feyenoord), Lukas Provod (Slavia Prag), Michal Sadilek (Twente), Tomas Soucek (West Ham United), Pavel Sulc (Viktoria Plzen)
Forvet: Adam Hlozek (Bayer Leverkusen), Tomas Chory (Viktoria Plzen), Mojmir Chytil (Slavia Prag), Jan Kuchta (Sparta Prag), Patrik Schick (Bayer Leverkusen)

Antalyaspor'un yeni teknik direktörü Alex şehre geldiAntalyaspor’un yeni teknik direktörü Alex şehre geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.