Salı gündemi.. Brezilya tatsız başladı, Fenerbahçe’de ayrılık

Sporda yoğun bir salı gündemi var. Fenerbahçe'den sabah ayrılık açıklaması geldi. Brezilya Copa America'ya istediği gibi başlayamadı. İşte yaşanan gelişmeler...

Spor 25 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Sporda günün öne çıkanları.

Yaz olmasına rağmen sporda haberler hız kesmiyor. Futboldan basketbol ve diğer spor dallarına birçok gelişme yaşanıyor. Copa America iki maçla devam etti. Fenerbahçe basketbolcu Johnathan Motley’le yollarını ayırdı. İşte salının gündemi..

Brezilya’dan tatsız başlangıç

Copa America’da ilk maçına çıkan Brezilya, Kosta Rika ile 0-0 berabere kaldı. Gruptaki diğer maçta ise Kolombiya, Paraguay’ı 2-1 mağlup etti. Bu sonuçlarla bütün gruplardaki ilk maçlar tamamlandı. Turnuva Peru-Kanada ve Şili-Arjantin maçlarıyla devam edecek.

Motley Fenerbahçe’den Hapoel Tel Aviv’e gitti

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Johnathan Motley’le yollarını ayırdığını açıkladı. Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada “Fenerbahçe’nin 2022-23 ve 2023-24 sezonu kadrolarında yer alan sporcumuz Johnathan Motley ile yollarımız ayrılmıştır. Fenerbahçe ailesine verdiği katkılardan dolayı Johnathan Motley’e teşekkür eder, kariyerinin yeni döneminde kendisine başarılar dileriz” dendi. Johnathan Motley EuroCup’ta mücadele edecek olan Hapoel Tel Aviv ile anlaşmaya vardı. İsrail ekibinden yapılan açıklamaya göre 29 yaşındaki ABD’li pivot ile iki yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

Fenerbahçe ve Jose Mourinho Nasdaq ekranında

New York Times Square Nasdaq ekranında ‘Sonsuza kadar Fenerbahçe’ mesajı çıktı.

Washington Fenerbahçeliler Derneği başkanlığa yeniden seçilen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetimini tebrik ederek New York Times Square’daki Nasdaq ekranlarında görkemli bir kutlama yaptı. Göreve başlayan yeni teknik direktör Jose Mourinho’ya da başarı diledi. Dernek başkanı Erhan Türk yaptığı açıklamada “Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük ekran olan New York Times Square Nasdaq ekranında ‘Yeni sezonda başarılar, şampiyon Fenerbahçe’ mesajını yayınladık” dedi. Bu mesaj gün boyunca on binlerce ABD’li tarafından görüldü ve büyük ilgi topladı. Böylelikle Fenerbahçe’nin uluslararası arenadaki popülaritesi ve taraftarlarının coşkusunu bir kez daha gözler önüne serildi. Washington Fenerbahçeliler Derneği Yönetim Kurulu’nun bu anlamlı kutlaması kulübün yeni sezon öncesi moral bulmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Mesajda şu ifadelere yer verildi: “Washington Fenerbahçeliler Derneği’nden Kadıköy’e! Yeniden seçilen başkanımıza, yönetim kurulumuza ve korkusuz takımlarımıza: Büyük hayaller kurun. Cesurca oynayın, büyüklüğünüzü kanıtlayın. Sonsuza kadar Fenerbahçe.”

Türkiye-Yunanistan sınırında voleybol dostluk maçı oynandı

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) koordinatörlüğünde Pazarkule Sınır Kapısı’nda Türk, Yunan ve Alman öğrencilerin katılımıyla voleybol dostluk maçı yapıldı.

Avrupa Birliği Erasmus Gençlik Programı kapsamında yürütülen ve 18 ay önce başlatılan “Advan+AGE” Projesi’nin kapanış programı sınır kapısında gerçekleşti.
Türkiye Voleybol Federasyonu, Ankara Üniversitesi, İtalya Voleybol Federasyonu ile sivil toplum kuruluşlarından Alman SGRIM V ve Yunanistan Fix Art’ın ortaklığıyla voleybol maçı organize edildi.
Projede yer alan Türk, Yunan ve Alman öğrenciler sınır kapısında oluşturulan sahada dostluk maçı gerçekleştirdi.
Karşılaşma sırasında Türk ve Yunan müzikleri de çalındı.
TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin yaklaşık 2 yıl sürdüğünü söyledi.
Proje kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirten Aslandaş, “Ekonomik ya da sosyal pozisyonları nedeniyle spora erişimi kısıtlı olan çocuklarımızın spora kazandırılmısını amaçladık. Aynı zamanda çocuklarımıza çevre bilinci ve sosyal dayanışmayı geliştirici faaliyetlerde de bulunuldu.” dedi.
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Görevlisi, Oturarak Voleybol Koordinatörü ve TVF Avrupa Birliği Proje Uzmanı Onur Hoşnut da uzun soluklu bir Erasmus Gençlik Programı’nın kapanış etkinliğini gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
Proje kapsamında 13-15 yaş arasındaki gençlerin katılımıyla kapsayıcı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini anlatan Hoşnut, “Amacımız özellikle farklı ülke çocuklarının bir araya gelmesi, kaynaşmasıdır. Projeyi Türkiye ve Yunanistan sınırında bir dostluk maçı ile noktaladık. Dostluk havasında bir maç gerçekleşti. Rekabetin değil dostluğun kazanacağı bir maç oldu.” diye konuştu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, şampiyon yüzücülerle bir araya geldi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Sırbistan’da düzenlenen Su Sporları Avrupa Şampiyonası’nda madalya kazanan kulübün milli yüzücüleriyle bir araya geldi.
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre, Amatör Şubeler Koordinatörü Fikret Çetinkaya, Yüzme Şube Sorumlusu Orel Oral ve Yardımcısı Turguthan Alporal ile milli yüzücüler Emre Sakçı, Kuzey Tunçelli, Deniz Ertan, Ecem Dönmez, Zehra Duru Bilgin ve Gizem Güvenç, Ali Koç’u kulüp binasında ziyaret etti.
Burada bir konuşma yapan Ali Koç, kazanılan Avrupa şampiyonluklarıyla alınan madalyaların önemine dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye’yi ve kulübümüzü gururlandıran, olimpik branşlara yaptığımız yatırımları ‘İyi ki yapmışız, değdi.’ dedirtecek başarılı sporcularımız buradalar. Emre Sakçı zaten buraya çok geldi, onu çok kutladık. Sizlerin de kazandığı madalyalar, bundan sonra kazanacağınız madalyaların habercisi olsun. Ama biz Fenerbahçe Spor Kulübü olarak çok gurur duyuyoruz çünkü Türkiye olarak, yüzmede Avrupa şampiyonluğumuz hiç yoktu. Arka arkaya büyükler kategorisinde Emre ve Kuzey altın madalya kazandı ve bunlar Türkiye’nin ilk iki Avrupa şampiyonluğu oldu. Bunların da Fenerbahçeli sporculara nasip olması bizleri ayrıca mutlu etti ve sevindirdi”

Anadolu Efes'ten çember altına dev takviye: Vincent Poirier Efes'te!Anadolu Efes’ten çember altına dev takviye: Vincent Poirier Efes’te!

Nicolo Melli beş yıl aranın ardından yeniden Fenerbahçe'deNicolo Melli beş yıl aranın ardından yeniden Fenerbahçe’deVolkan Demirel’in acı günü

Eski milli kaleci ve teknik direktör Volkan Demirel’in babası Ali Hacı Demirel (71) Bodrum’da göğüs ağrısı sonucu fenalaşarak, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.Akyarlar Mahallesi’nde yaşayan eski milli kaleci ve teknik direktör Volkan Demirel’in babası Ali Hacı Demirel, saat 16.00 sıralarında göğüs ağrısı şikayetiyle evinde fenalaştı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapıldıktan sonra bölgedeki özel bir hastaneye sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Ali Hacı Demirel yaşamını yitirdi. Hastaneye gelen Volkan Demirel ve eşi Zeynep Demirel, aldığı acı haber karşısında derin üzüntü yaşadı. Merhum cenazesi, çarşamba günü (yarın) Acarkent Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından Görele Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Milli tenisçiler Wimbledon’a iyi başladı

Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon’da Türk tenisçiler Zeynep Sönmez ile İpek Öz ana tabloya kalmak için çıktıkları eleme mücadelelerine iyi başladı. Fransa Açık’ta ana tabloya kalmayı başaran Zeynep Sönmez, Wimbledon’da ana tabloyu görmek adına elemelerde ilk olarak dünya 109 numarası Japon tenisçi Mai Hontama’yla karşılaştı. Rakibini 1 saat 9 dakika süren maçta 6-2 ve 6-1’lik setlerle 2-0 yenen dünya 136 numarası olan 22 yaşındaki milli tenisçi, elemelerde 2. tura yükseldi.
Dünya 260 numarası olarak elemelere katılan bir diğer milli sporcu İpek Öz ise ilk turda dünya 692 numarası Büyük Britanyalı Mingge Xu’yla karşılaştı. Rakibini 1 saat 24 dakika süren maçta 6-4’lük setlerle 2-0 yenen 24 yaşındaki milli sporcu, tur atladı.
Zeynep Sönmez, ikinci turda dünya 182 numarası Sloven tenisçi Polona Hercog’la, İpek Öz ise dünya 128 numarası Macar tenisçi Dalma Galfi’yle karşılaşacak. Karşılaşmalar, yarın oynanacak.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.