Sami Uğurlu: Yabancı kuralı serbest olmalı

Kasımpaşa teknik direktörü Sami Uğurlu, Rıdvan Dilmen'in ortaya attığı iddialarla beraber yeniden gündeme gelen yabancı kuralının serbest olması gerektiğini savundu.

Spor 9 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Sami Uğurlu'dan çarpıcı sözler.

Kemal Özdeş’in ayrılığı sonrası Kasımpaşa’nın başına gelen ve yeniden İstanbul ekibini çalıştırmaya başlayan Sami Uğurlu gündemi değerlendirdi. Son olarak Beşiktaş deplasmanından 3-1 galip çıkan Kasımpaşa’da iyi gidişat devam etmişti.

Deneyimli teknik direktör, Rıdvan Dilmen’in “Sahada 11 yabancı olabilecek” açıklaması sonrası yeniden gündem maddesi haline gelen yabancı kuralıyla alakalı açıklama yaptı ve “Yabancı kuralı kesinlikle serbest olmalı. İyi oyuncun varsa neden oynatmayayım ben? Mesela Arda Güler’i Fenerbahçe’deyken bir tane yabancı gelip geçemezdi. İrfan Can bu performansı varsa bir yabancı onu geçemez. Neden Kent gidiyor örnek veriyorum. Barış Alper en büyük örneklerinden birisi. Kerem mesela çok eleştiriliyor gereksiz şekilde. Ancak hocası ondan vazgeçmiyor. O oyunun ciddi bir parçası çünkü. Öyle oyuncun varsa yerli oyuncudan vazgeçmezsin. Bence yerlilerin daha kaliteli olması lazım.” dedi.

Uğurlu ligin usta ayaklarını da birbiriyle kıyasladı: “Kalite olarak tabii ki Aboubakar. Muleka size sonuçlandırmayı yapar ama onun kalitesi daha yukarıda tabii. Aboubakar’ı nasıl kullandığınızla alakalı, tartışmasız bir santrafor. Aslında görüşüm çok net. Gol vuruşu açısından Icardi bir numara ama farklı özellikleri olan santral 9 istiyorsan Dzeko derim. Yoktan var edecek Aboubakar’dır. Üçünün de çok farklı özellikleri var. Bu sene üçü de değil ama bence. Biri kadro dışı, Dzeko iyi oynamıyor, Icardi’nin geçen seneki performansı yok. Ancak illa birini seç diyorsan bana Icardi diyorum. Ama bu seneki performanslara bakılırsa hiçbiri.”

Ali Koç: Süper Kupa'ya yabancı hakem atanmalıydıAli Koç: Süper Kupa’ya yabancı hakem atanmalıydı

‘Muleka hala iyi’

Beşiktaş’a Kasımpaşa’dan transfer olan ve buradaki performansı tartışılan Jackson Muleka’yla ilgili de sözler söyleyen Uğurlu “Muleka hala iyi. Muleka’yı versinler bize 2.yarı yine aynı gol sayılarına ulaşalım bunu mecazi anlamda söylüyorum. Muleka Beşiktaş’ta sol kanat sağ kanat daha fazla oynadı. Aboubakar’ın orada olması, Cenk’in orada olması onu biraz etkiledi. Biz Umut’un 15 golü varken de Muleka’yı 9 numara oynatıyorduk. 9 oynattığınızda ligin en iyi santraforlarından bir tanesi, bu tartışılmaz. Milli takıma keşke gidebilseydi.” dedi.

‘5-6 transfer…’

Uğurlu, devre arası transfer dönemiyle alakalı olarak “Bu bazen belirlediğiniz sayıdan daha çok ya da daha az olabiliyor. Devre arasında transfer gerçekten çok zor. Serkan Rençber’den görüyorum ben de çok çalışıyor. Gece saat 2’de 3’te mesajlaşıyoruz. Şu oyuncu var, bu oyuncu var diye. O kadar derin ki. Oyuncuyu bulup, beğenip süreci doğru bir şekilde yönetmek gerekiyor. Bizim takım olarak baktığımızda 5-6 transfere ihtiyacımız olacak.” dedi.

Beşiktaş hâlâ evde yok... Aynı skor aynı hüzünBeşiktaş hâlâ evde yok… Aynı skor aynı hüzün

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.