Samsun’a ikinci Süper Lig sevinci: Basketbolda da şampiyonluk geldi

Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisinde Samsunspor, Semt77 Yalovaspor’u 65-58 mağlup ederek durumu 3-0’a getirdi ve Süper Lig’e yükselme sevinci yaşadı. Samsunspor’un futbol takımı da TFF 1. Lig’i şampiyon tamamlamış ve Süper Lig’e yükselmişti.

Spor 23 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Basketbolda Süper Lig'e son bilet Samsun'un.

Türkiye Basketbol Ligi final serisi üçüncü maçında Yalovaspor, güçlü rakibi Samsunspor’u konuk etti. Seride ilk iki maçı kazanan normal sezon ikincisi Samsun, sahaya play-off şampiyonluğu için çıktı.

İlk çeyreği 20-11 önde bitiren Yalova, devreyi de sert savunmasını sürdürerek 33-24 üstün tamamladı. Ancak Samsun üçüncü çeyrekte oyuna ağırlığını koydu, periyodu 26-12 kazanan ekip son 10 dakikaya 50-45 önde girdi. İlk yarıda Yalova savunmasının yaptığını ikinci yarıda yapan Samsun, rakibini 25 sayıda tuttuğu 20 dakikalık bölümün sonunda maçı 65-58 kazandı ve maç vermeden 3-0 galip geldiği seri sonucunda Süper Lig’e çıkma hakkı elde etti. Samsun, play-off süresince Harem’i 2-0 ve Sigortam.Net’i 3-0 geçmişti. Karadeniz ekibi zorlu süreçte maç kaybetmedi ve Bodrumspor’un ardından Süper Lig’e gelen ikinci takım oldu.

Barcelona ve Real Madrid yine karşı karşıya: Irkçılık…Barcelona ve Real Madrid yine karşı karşıya: Irkçılık…

Gelecek sezon spor şehri

Samsun, gelecek sezon bir spor şehrine dönüşecek. Zira futbol ve basketbol takımları aynı sezon içinde Süper Lig’e döndüler. Samsunspor, TFF 1. Lig’de şampiyon olmuştu. Basketbol takımı ise ikinci bitirdiği normal sezonun ardından play-off sürecini 8 maçta 8 galibiyetle tamamlayıp Süper Lig’e yükselme sevinci yaşadı.

Efes’ten uzun forvet, Galatasaray’dan kısa hamleleri: İşte Türk basketbolunda transfer turuEfes’ten uzun forvet, Galatasaray’dan kısa hamleleri: İşte Türk basketbolunda transfer turu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.