Samsunspor’a iki dönem transfer yasağı

Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, FIFA'nın yaz aylarında verdiği iki dönem transfer yasağı cezasını CAS'ın onayladığını duyurdu. Kulüp, kış ve yaz transfer dönemlerinde kadrosuna yeni oyuncu ekleyemeyecek.

Spor 22 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Samsunspor'a iki dönem transfer yasağı.

Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, kulübün iki dönem transfer yasağı cezası aldığını açıkladı. Kulüpten yapılan duyuruda temmuz ayında FIFA tarafından verilen ceza için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS’a başvurularak itiraz yapıldığı ancak bu haklı itirazın karşılıksız kaldığı belirtildi. Samsunspor açıklamada haklı oldukları temel noktanın davaya konu olan futbolcu Arvydas Novikovas ve avukatıyla FIFA karar tarihinden önce karşılıklı anlaşmış olmaları olduğunu vurguladı.

Karadeniz ekibinin yaptığı açıklamada “FIFA tüm açıklamaları ve sunulan delilleri görmezden gelerek CAS davasında kulübümüzün ceza alması için şiddetli bir şekilde savunmada bulundu. Bunun altında yatan temel nedense ne yazık ki Türk kulüplerimizin uluslararası alanda ve özellikle FIFA ve CAS davalarında kötü bir geçmişe sahip olmasıdır” dendi.

Samsunspor açıklamada “Anılan haksız karar neticesinde, FIFA yalnızca kulübümüze değil Türk Futboluna ve Türk Futbol Kulüplerimize ciddi bir darbe vurmuştur” vurgusunu yaptı. Kulüp böylelikle önümüzdeki kış ve yaz transfer dönemlerinde transfer yapamayacak. Açıklamada süreçle alakalı olarak taraftara “Samsunspor olarak, Süper Lig yolunda bu zamana kadar çok zorlu şartlardan geçtik, ancak hiçbir zaman pes etmedik. Belki de bugün kulüp tarihimizin en zor günlerimizden birini yaşıyoruz. Ama birbirimize öncesinden daha çok sarılarak, birbirimizi daha çok destekleyerek hep beraber bu zorluğu aşacağız. Önümüzdeki iki dönem transfer yapamayacağız, ancak bu zorlu süreçte kulübümüzün ve camiamızın bütünleşmesi noktasında Kulüp Başkanımız Sayın Yüksel Yıldırım gereken adımları atacak ve bu hususlarda sizleri bilgilendireceğiz” denilerek destek çağrısında bulunuldu.

Samsunspor son olarak dün oynanan karşılaşmada Konyaspor’la 1-1 berabere kalmıştı. Karadeniz ekibi ligin ilk 16 maçında topladığı 15 puanla 18. sırada, küme düşme hattında bulunuyor.

Samsunspor ve Konyaspor penaltıları ve puanları paylaştıSamsunspor ve Konyaspor penaltıları ve puanları paylaştı

Arvydas Novikovas Temmuz 2022’de Erzurumspor’dan ayrıldıktan sonra Samsunspor’a transfer olmuştu. An itibarıyla kariyerine Litvanya ekiplerinden Zalgiris’te devam eden Novikovas Ocak 2023’e kadar Samsunspor forması giymiş buradaki 8 maçta takımına 1 asistle katkı sağlayabilmişti.

Başkan açıklamıştı

Başkan Yüksel Yıldırım eylül ayı başında yaptığı açıklamada bu cezanın gelebileceğini “Novikovas davasından dolayı FİFA bize ceza verdi. Haklı olan biziz Davayı CAS’a taşıdık. Kazanırsak yasak olmayacak. Yasak gelebilir. İki dönem bana yasak gelsin ya, ne olacak? Zaten ben 2-3 yıllık kontratlara imza atıyorum. İyi bir kadro kuruyorum. Gerekeni yaptık, bu kurduğum kadro beni 2-3 yıl götürür” sözleriyle açıklamıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.