Samsunspor’dan eski Galatasaraylı oyuncular açıklaması

Galatasaray'a 2-0 yenilen Samsunspor'da geçmişte sarı kırmızılı formayı terleten Taylan Antalyalı, Emre Kılınç ve Okan Kocuk ağır ithamlarla eleştirilmişlerdi. Samsunspor, oyuncular ve kulüp hakkında şike ithamında bulunanlar için yargıya gitti.

Spor 4 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Galatasaray maçındaki performansları nedeniyle eleştirilen Samsunsporlu futbolcular hakkında kulüpten açıklama geldi.

Galatasaray’ın Samsunspor’u 2-0 mağlup ettiği maçta üç eski Galatasaraylı, Samsun formasıyla ilk 11’de yer aldı. Sarı-kırmızılıların erken bulduğu iki golle öne geçip maç boyu üstünlüğünü koruduğu mücadelede en büyük eleştiriler eski Galatasaraylı oyunculara yöneltildi. Oyundan alınırken Samsunspor taraftarları tarafından ıslıklanan Taylan Antalyalı, yediği hatalı goller yüzünden eleştirilen Okan Kocuk ve Emre Kılınç bazı spor yorumcuları ve sosyal medya kullanıcıları tarafından yeterince mücadele etmemekle eleştirildi.

Konu hakkında Samsunspor maçın ertesi günü bir açıklama kaleme aldı. Yapılan açıklamada kulübe ve camiaya zarar vermek amacıyla bilinçli ve sistematik bir şekilde, sosyal medya üzerinden haksız ve maksadını aşan çirkin ithamlarda bulunulduğu iddia edildi.

Yüksel Yıldırım: Fenerbahçe bize aptallığından bir puan verdiYüksel Yıldırım: Fenerbahçe bize aptallığından bir puan verdi

Hukuki süreç başlatıldığını belirtip oyuncularına sahip çıkan Samsunspor kulübü, açıklamada şu ifadelere yer verdi:  “Temiz ve adil futbolu savunan Başkanımız Sayın Yüksel Yıldırım, Samsunspor’da olduğu sürece, hiçbir sporcumuz asla futbol dışı eylemler içerisine giremez, rakip kayıramaz; bunlara riayet etmeyenler hakkında da anında gereken yapılır. Başkanımız Sayın Yüksel Yıldırım’ın vurguladığı gibi, ‘Samsunspor’a gelecek sporcular yeteneğiyle gelir, karakteriyle bu kulüpte kalır.’ Tertemiz maziye sahip olan şerefli Samsunspor Kulübü ve camiası, maç ve rakip seçmez, herkese karşı her zaman eşit mesafede durur.

‘Çamur at, izi kalsın’ mantığıyla hareket edip şike, teşvik, maç satma gibi imalarda bulunan kişi ve sosyal medya hesapları hakkında avukatlarımız gereken hukuki süreci başlatmıştır.”

Batuhan Karadeniz tepki toplamıştı

Maçın ardından SkySpor YouTube kanalında konuşan eski futbolcu ve yorumcu Batuhan Karadeniz, “Tüm Samsunsporlu oyuncuları canı gönülden tebrik ediyorum. Vallahi helal olsun! 8 kişiyle 14 kişiye karşı mücadele etmek zordur. 14’e 8 oynadılar.” demişti. Okan Kocuk için de sert sözler eden Karadeniz, “Okan Kocuk; böyle bir hata yok. İlk hatayı yapıyorsun, çıkmıyorsun bir adım öne. İkinci hatayı yapıyorsun, kolunu uzatmıyorsun. Hiç beğenmedim.” ifadelerini kullandı.

İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'si deplasmanda bir başkaİsmail Kartal’ın Fenerbahçe’si deplasmanda bir başka

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.