San Siro yıkılamıyor

Serie A iki ikonik Milano takımı Milan ve Inter'in ortaklaşa kullandığı tarihi San Siro Stadyumu'nun bir süredir yıkılacağı ve yerine yenisinin inşa edileceği söyleniyordu. Söz konusu plan şu an için rafa kalktı, stadyum yıkılamıyor.

Spor 11 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
San Siro yıkımı kültürel miras engeline takıldı.

Milan ve Inter’in ortak evi San Siro’nun bir süredir yıkılacağı ve aynı yer yepyeni bir stadyumun inşa edileceği söyleniyordu. Bu plan sekteye uğradı. La Gazetta Dello Sport’un haberine göre Lombardiya Bölgesel Kültürel Miras Komisyonu stadyumun belli bölümlerinde kültürel miras barındıran ögeler olduğu gerekçesiyle korunduğunu bildirdi. San Siro 2025 yılında 70 yılı dolduracak. Bu tarih itibarıyla söz konusu kültürel miras konusu devreye girecek. Eğer söz konusu durum stadyumun yıkılmasına somut bir şekilde engel teşkil ederse iki Milano devi yeni stadyum için şehirde farklı bir yer bulmaya çalışacak. 1947’den beri aynı stadı paylaşan ikili bu vesileyle belki de adreslerini ayıracak.

İtalya’da Lukaku krizi: Juventus taraftarı sahaya indiİtalya’da Lukaku krizi: Juventus taraftarı sahaya indi

Komisyondan yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi “Lombardiya Kültürel Mirası Bölge Komisyonu, ekteki teknik belgeleri inceledikten ve Milano Metropolitan Şehri Müfettişliği’nin görüşünü aldıktan sonra, San Siro’da ikinci kademe kültürel mirasın varlığına oybirliğiyle olumlu bir görüş bildirdi.”

Dolayısıyla Inter ve Milan’ın planlandığı üzere tarihi stadyumun olduğu yerde devam etmeleri mümkün görünmüyor. İki kulübün de San Siro için 2030 senesine kira kontratı bulunuyor. O zamandan önce stadyumdan ayrılıp ayrılmayacakları kararı kulüplere kalmış durumda.

Juventus, UEFA'nın verdiği ihraç kararına boynunu eğdiJuventus, UEFA’nın verdiği ihraç kararına boynunu eğdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.