Şanlıurfa 1. Lig’e galibiyetle ‘merhaba’ dedi

Geçtiğimiz sezonun TFF 2. Lig şampiyonlarından Şanlıurfaspor, 1. Lig’in ilk haftasının kapanış maçında ağırladığı Altay’ı 2-1 mağlup etti ve yeni sezona 3 puanla başladı.

Spor 15 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Şanlıurfaspor 3 puana koştu.

Şanlıurfaspor geçen sezon TFF 2. Lig’den TFF 1. Lig’e play-off macerası sonrası ulaştı. Bu uzun ve meşakkatli yolculuğun ardından TFF 1. Lig macerası da Altay maçıyla başladı. Urfa, taraftarının da desteğiyle hızlı başladığı mücadelede golü hızlı buldu. 6. dakikada Muhammet Arslantaş penaltıdan takımını öne taşıdı. İlk yarıdaki çekişme sonucunda başka gol çıkmadı.

İkinci yarıda çekişme sürdü. Abdullah Aydın, 58. dakikada ağlarla buluşturduğu topla beraber ev sahibi ekip lehine farkı 2’ye çıkardı. Altay ataklarını sıklaştırdı ve 1. Lig’in gedikli gol kralı Marco Paixao ile birlikte 63. dakikada fark 1’e indi. Kalan bölümde başka gol sesi çıkmadı ve Urfa, yeni yükseldiği 1. Lig’e 3 puanla başladı. Şanlıurfaspor ligin 2. hafta maçında 19 Ağustos Cumartesi günü saat 21.45’te Adanaspor’a konuk olacak. Altay ise 20 Ağustos Pazar 21.45’te Tuzlaspor’u ağırlayacak.

Mehmet Nas’tan “çalım” açıklaması: Siraçhan Fenerbahçe’ye daha yakınmışMehmet Nas’tan “çalım” açıklaması: Siraçhan Fenerbahçe’ye daha yakınmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.