Santos’un Dolmabahçe’deki kalesi yıkıldı

Portekizli teknik direktör Fernando Santos geçen haftalarda “Kimse bizim evimizde bizden daha çok koşamaz” demişti. Beşiktaş evindeki son iki maçı kaybetti.

Spor 17 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Fernando Santos'un Tüpraş Stadyumu sözü iki buçuk ay sonunda boşa çıktı.

Sezonun en istikrarsız ekiplerinden Beşiktaş üst üste üçüncü mağlubiyetini aldı. Yeni yılla beraber Fernando Santos’la yoluna devam eden takım bu yenilgilerin ikisini kendi evi Tüpraş Stadyumu’nda aldı. Oysa Santos’un göreve geldiği ilk haftalarda Beşiktaş Dolmabahçe’yi kalesi yapmış, yenilmek şöyle dursun gol dahi yemez hale gelmişti.

Portekizli yönetiminde oynanan ilk Süper Lig maçında Kara Kartal Karagümrük’ü ağırladı ve karşılaşmayı 3-0 kazandı. Bu net skorun ardından Santos “Bizim stadımızda kimse bizden fazla koşamaz, bizim stadımızda kimse bizden fazla savaşamaz” demiş, bu iddialı söylem dikkat çekmişti. 13 Ocak 2024 tarihindeki bu cümlenin ardından 3 Mart’a kadar üç iç saha maçı oynayan Beşiktaş hiç gol yemedi. Bu süreçte dört gol atan takım hiç maç kaybetmedi ve iki galibiyet bir beraberlik aldı. Kara Kartal Konyaspor’u da 2-0 mağlup ettiği karşılaşmayla beraber Türkiye Kupası’nda da yarı finale çıktı.

Beşiktaş'ın dengesi bozuldu! Penaltıya 'çift vuruş' olunca beraberlik kaçtıBeşiktaş’ın dengesi bozuldu! Penaltıya ‘çift vuruş’ olunca beraberlik kaçtı

Ancak ilkbaharın gelişi Beşiktaş’a yaramadı. Tüpraş Stadyumu’nun üstündeki açık hava yerini kara bulutlara bıraktı. 3 Mart akşamı şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçta Galatasaray, Beşiktaş’ı El Musrati’nin 2. dakikada kendi kalesine attığı golle rakibini 1-0 yendi. Beşiktaş’ın düşüşe geçtiği bu maç sorunlu sürecin habercisi gibiydi. Siyah-beyazlılar Gaziantep FK’ya 2-0 kaybetti. Eve dönüp Antalayspor’a karşı nefes almak isteyen ve üçüncülük yarışında geride kalmamak için mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıkan Beşiktaş, henüz karşılaşmanın 4. dakikasında geri düştü. Eski Beşiktaşlı Sergen Yalçın’a karşı sahaya çıkan ekip 38. dakikada Adam Buksa’nın penaltı golüyle devreye iki farkla geride girdi.

İkinci yarıda daha baskılı bir oyun oynayan Kara Kartal henüz 46. dakikada Ernest Muçi’nin golüyle farkı bire indirdi. Daha sonra defalarca beraberlik fırsatı yakalayan ekip bu fırsatları kaçırdı. Beşiktaş 90+5. dakikada VAR incelemesi sonucu penaltı kazandı. Milot Rashica penaltı vuruşunda enteresan biçimde topa iki kez dokununca gol geçerli sayılmadı. Maçı 2-1 Antalya kazandı. Beşiktaş 46 puanla dördüncü sırada kaldı. Siyah-beyazlılar üst üste üçüncü yenilgisini alırken sahasında üst üste ikinci kez yenildi.

Kara Kartal iki maç sonra gol bulmuş olsa da iki farktan dönebilecek ikinci golü bulamadı. Opta verilerine göre bu sezon Süper Lig’de oynadığı 30 maçın 12’sini kaybeden Beşiktaş şimdiden lig tarihinde en fazla mağlubiyet aldığı üç sezondan birini yaşıyor (2011/12 ve 1997/98 ile eşit). Öte yandan Antalyaspor 2016’dan beri deplasmanda yenilmediği rakibine sahasında bir mağlubiyet daha tattırdı. Bu sezon dördüncü teknik direktörle çalışan Beşiktaş ise Fernando Santos’la da kalesini kaybetti. Galatasaray gibi ligin şampiyonluk favorilerinden birine kaybetmek çok enteresan değil belki ancak Antalyaspor karşısında da üç puan bırakılması hayal kırıklığı niteliğinde. Hem de teknik direktör sadece iki ay önce Dolmabahçe’yi kale belirlemişken kalenin bu denli kısa sürede yıkılmış olması bu kötü sezonda dahi beklenmedik nitelikte.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.