Sarı meleklerin yeni hocası belli oldu

Fenerbahçe, 2018’den bu yana kadın voleybol takımını çalıştıran Sırp antrenör Zoran Terzic’in ayrılığını resmi olarak duyurdu. Sarı-lacivertliler İtalyan antrenör Stefano Lavarini’yle anlaştığını açıkladı.

Spor 8 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'nin yeni hocası Lavarini.

Fenerbahçe, kadın voleybol şubesinde takımın başına gelen ismi duyurdu. Rusya’da Dinamo Kazan’ı çalıştıracağı bir süredir belli olan Zoran Terzic’e veda eden kulüp, Polonya Milli Takımı’nı da çalıştıran Stefano Lavarini’yle anlaşma sağlandığını açıkladı.

2017-18 sezonuna kadar ülkesinde birçok farklı takımın çalıştıran Lavarini, 2017-18 ve 2018-19 sezonlarında Brezilya’nın Itambé/Minas takımında çalıştı. Lavarini, 2019-2021 yılları arasında Güney Kore Milli Takımı’nda görev yaptı. Lavarini 2020’den bu yana Igor Gorgonzola Novara’yı çalıştırıyordu. Lavarini Novara’da milli voleybolcularımızdan Ebrar Karakurt ile de çalışma imkanı buldu.

Terzic Kazan’a

Geçtiğimiz günlerde yollarına ayırdığı oyuncuları açıklayan Fenerbahçe kadın voleybol şubesinde bu kez antrenör ayrılığı duyuruldu. Yapılan paylaşımla birlikte 2018’den bu yana takımı çalıştıran Zoran Terzic’e veda edildi. Sırp ismin Rus ekip Dinamo Kazan’la anlaştığı daha önce hem hoca hem de Rusya temsilcisi tarafından açıklanmıştı.

Fenerbahçe'yi şampiyon yaptı, Rusya'ya gittiFenerbahçe’yi şampiyon yaptı, Rusya’ya gitti

Zaman zaman tartışıldı

Terzic’in Fenerbahçe’deki performansı yer yer tartışma konusu oldu. Aynı anda Sırbistan Milli Takımı’nı da çalıştıran son dönemde de Rus Milli Takımı’nın başına geçen Terzic, ilk 5 senesinde Fenerbahçe’yle kupa kazanamadı. İlk kupa başarısı 2022’de Şampiyonlar Kupası zaferiyle geldi. Terzic, Fenerbahçe’deki tek lig şampiyonluğunu 2022-23 sezonu sonunda yaşadı.

Eczacıbaşı ayrılığı duyurdu, transferi açıkladıEczacıbaşı ayrılığı duyurdu, transferi açıkladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.