Fred ve İrfan Can’ın döndüğü maçta Fenerbahçe’nin konuğu Konyaspor

Fenerbahçe, Süper Lig'de ertelenen 16. hafta maçında Konyaspor'u konuk edecek. Kart cezası biten Fred, İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan Yandaş kadroda olacak.

Spor 10 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Konyaspor karşısında.

Eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın Halil Umut Meler’e yumruk atması sonrası ertelenen 16. hafta maçları bu hafta içi sahne alıyor. Söz konusu maçlardan biri de Fenerbahçe ve Konyaspor arasında oynanacak. Maç 20.00’de başlayacak ve Kadıköy’deki Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde sahne alacak. Karşılaşmanın hakemi Kadir Sağlam.

Fenerbahçe son olarak İstanbulspor’u 5-1 yendi, puanını 47’ye yükseltti ve liderliğini korudu. Konyaspor ise Galatasaray deplasmanında ikinci yarıda kalesinde gördüğü gollerle 3-0 mağlup oldu. Konya cephesinde kritik Galatasaray maçı öncesi Cikalleshi ve kaleci Bernardoni maaş krizi dolayısıyla kadro dışı kalmışlardı. Konya an itibarıyla 18 puanla ligin 16. sırasında yer alıyor.

Abdülkadir Selvi'den Ali Koç'a: Sosyal medyada troll ordusu varAbdülkadir Selvi’den Ali Koç’a: Sosyal medyada troll ordusu var

Kanarya’da Kayserispor maçında kırmızı kart gören Fred ve Mert Hakan Yandaş’ın cezaları bitti. Öte yandan Galatasaray maçında sarı kart görerek İstanbulspor maçında cezalı duruma düşen İrfan Can Kahveci de Konya maçında İsmail Kartal’ın görev vermesi halinde sahada olacak. Ancak son maçta dört gol birden atan Cengiz Ünder’i yeniden yedek kulübesine çekmek ne kadar mümkün, tartışılır.

Öte yandan sakatlıkları geçmesine karşın bireysel çalışmalarını sürdüren Rodrigo Becao ve Miha Zajc maç eksikleri sebebiyle görev alamayacak. Afrika Uluslar Kupası nedeniyle Gana Milli Takımı’nın kadrosunda yer alan Alexander Djiku ve Nijerya Milli Takımı’nda bulunan Bright Osayi-Samuel de forma giyemeyecek diğer isimler.

Kadir Sağlam dokuz ay sonra Fenerbahçe maçındaKadir Sağlam dokuz ay sonra Fenerbahçe maçında

İki takımın bugüne dek ligde karşı karşıya geldiği 44 maçta Fenerbahçe üstünlüğü var. Sarı-lacivertliler Konyaspor’u 33 kez mağlup ederken üç mücadele beraberlikle tamamlandı. Yeşil-beyazlılar sekiz kez sahadan üç puanla ayrılan taraf oldu. Kanarya bu maçlarda 112 gol attı, kalesinde 48 gol gördü. Fenerbahçe evinde oynadığı 22 maçta 19 galibiyet elde ederken bir maç berabere bitti, iki maçı da Konyaspor kazandı. Bu maçlarda Fenerbahçe 64, Konyaspor 21 gol attı. Kanarya Konyaspor ile oynadığı son 10 lig maçının beşinden galibiyetle ayrılırken dört kez kaybetti, bir maç beraberlikle sonuçlandı. Sarı-lacivertli takım bu maçlarda 17 gol kaydetti, dokuz gol yedi.

Fenerbahçe’nin Konyaspor karşısında en güvendiği ayaklar son maçta dört gol atan Cengiz Ünder ve Süper Lig’deki gol krallığı yarışında 13’le zirvede olan Edin Dzeko.

Fenerbahçe zorlandı, yıkılmadıFenerbahçe zorlandı, yıkılmadı

Livakovic’in motivasyonu farklı

Fenerbahçe’nin Hırvat kalecisi Dominik Livakovic ise Konyaspor maçına bambaşka bir motivasyonla çıkacak. Livakovic geçen gece ilk kez baba olma sevinci yaşadı. Helena Livakovic dünyaya erkek bebek getirdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.