Savunma da neymiş! All star’da ‘200’ dönemi

NBA'de Doğu Konferansı karması ve Batı Konferansı karmasını karşı karşıya getiren maçta Doğu ekibi sahadan 211-186'lık skorla galip ayrıldı. Maçın en değerli oyuncusu Milwaukee Bucks'ın yıldız gardı Damian Lillard oldu. Lillard 39 sayı attı.

Spor 19 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Damian Lillard hücum rekorlarının kırıldığı All-Star'da MVP oldu.

NBA’de son yılların en tartışılan konularından biri All-Star maçlarındaki rekabet. Heyecanı artırmak için farklı format bile denendi. Konferanslardan en çok oy alan oyuncuların kaptan olup aldım-verdim usulü diğer 22 oyuncuyu kadrosuna eklediği format rekabeti geri getirme konusunda işe yaramadı. Hal böyle olunca 2017’den sonra bir kez daha Doğu-Batı formatına dönüldü ve Doğu Konferansı’nda 12 oyuncuya karşı Batı Konferansı’ndan 12 oyuncu karşı karşıya geldi.

Karşılaşmadan önce efsane isim Larry Bird tek dileğinin dünyanın en formda ve iyi 24 basketbolcusunun memleketi Indiana’da sahne alacağı maçın bir nebze rekabet taşıması olduğunu belirtti. Ancak ne Bird’ün ne de basketbolseverlerin beklediği oldu. Karşılaşmanın başından sonuna kadar sertliğin bir an artmadığı mücadele Doğu Konferansı’nın 211-186’lık üstünlüğüyle sona erdi.

Türkiye Kupası'nda zaferin rengi sarı lacivertTürkiye Kupası’nda zaferin rengi sarı lacivert

Rekorların akşamı

Hal böyle olunca birçok rekor kırıldı. Her şeyden önce bir All-Star maçında bir takım ilk defa 200 barajını aştı. Toplam 397 sayının çıktığı maç daha önceki rekor olan 374’ü fersah fersah geride bıraktı. Doğu takımı toplam 42 üçlük isabeti buldu. Bu da 2019’da LeBron Takımı’nın kırdığı 35 üçlük isabeti rekorunu tarihe gömdü. İlk yarıda takımlar toplam 193 sayı atarak geçen seneki 191 baremini geçti. Kaybeden takım Batı’nın 186 sayısı All-Star maçları tarihinin en fazla dördüncü sayısı olarak kayda geçti. Batı takımı kaybeden takımın bir maçta ulaştığı en fazla sayıyı buldu. İlk yarıda 104 sayı atan Doğu takımı bu alanda da rekoru eline geçirdi.

MVP Lillard

Milwaukee Bucks’ta forma giyen ve kariyerinde ilk defa Doğu Konferansı cephesinden All-Star’a giren Damian Lillard 39 sayıyla maçın en değerli oyuncusu oldu. Tyrese Halliburton kendi evinde düzenlenen etkinlikte 32 sayı atarken Smaç Yarışması’nda hayal kırıklığı yaratan Jaylen Brown 36 sayı buldu. Batı tarafında Karl Anthony-Towns 50 sayı kaydetti. Towns’ı Shai Gilgeous Alexander 31 sayı attı.

Karşılaşma boyunca çoğu artistik pas denemeleri ardından meydana gelen 14 top çalma yapıldı. Maç sadece üç bloka sahne oldu. NBA’de 74. All-Star karşılaşması 16 Şubat 2025 Pazar gecesi San Francisco’da oynayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.