Sivasspor kaçtı, Başakşehir yakaladı

Spor Toto Süper Lig’in 28. hafta maçında Sivasspor ve Başakşehir, 4 Eylül Stadyumu’nda oynanan maçtan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Spor 10 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Sivas'ta puanlar paylaşıldı

Geçen sezon Türkiye Kupası’nı kaldıran Sivasspor, bu sezon küme düşme tehlikesini yakından hissediyor. Bir türlü istediği sonuçları alamayan Sivas ekibinin konuğu Başakşehir’di. Hakem Arda Kardeşler’in yönettiği karşılaşmanın ilk yarısında daha fazla pozisyona giren taraf Sivasspor oldu. Sivasspor, aradığı golü 37. dakikada buldu. Murat Paluli’nin yaptığı ortada ters bir dokunuşla topu kendi ağlarına gönderen Başakşehirli Duarte, Sivasspor’un 1-0 öne geçmesine neden oldu.

İkinci yarıda Başakşehir oyunda dengeyi sağladı. Sol kanattan serbest vuruş kazanan Boz Baykuşlar, vuruşu Deniz Türüç’le kullandı. Deniz Türüç’ün sert ortasında top savunmadan sekti ve arka direkteki Patrik Szysz’in önünde kaldı. Szysz topu ağlara gönderdi ve maça eşitliği getirdi. Maç 1-1’lik skorla tamamlandı ve taraflar puanları paylaştı.

Pirlo'dan Fenerbahçe maçı öncesi açıklama: Kızgındırlar şimdi...Pirlo’dan Fenerbahçe maçı öncesi açıklama: Kızgındırlar şimdi…

Bu sonuçla beraber 11. sıradaki Sivasspor puanını 31’e yükseltti. Avrupa potası için mücadele eden Başakşehir ise 45 puanla 5. sırada kaldı.

Çalımbay’dan hakem eleştirisi

Türk futbolunun klasiği ve olmazsa olmazlarından, hakem eleştirisi. Sivasspor – Başakşehir maçının ardından da karşılaşmanın hakemi Arda Kardeşler bilhassa Sivas cephesinden tarafına yöneltilen eleştirilerin nasibini aldı. Maçtaki yönetimle alakalı konuşan Rıza Çalımbay, “Hakem arkadaşlarımız maalesef hatalar yaptı. Yani ben anlamıyorum. Her sezon canımızı yakan kritik hatalar oluyor. Yapacak bir şey yok. Bir şey diyemiyorum” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.