City Group Başakşehir’i satın aldı

İngiltere Premier Lig devlerinden Manchester City'nin de sahibi City Football Group Süper Lig'den Başakşehir'i satın almak için ön protokole imza attı.

Spor 18 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Başakşehir satıldı.

2019-20 sezonunda Süper Lig şampiyonu olan Başakşehir Futbol Kulübü satılıyor. İngiltere Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu Manchester City’nin sahibi City Football Group Başakşehir’i satın almak için ilk adımı attı.

İlk haberi veren Guardian gazetesinin aktardığı bilgiye göre Başakşehir kulüp yetkilileri dün Etihad Stadyumu’nda oynanan Manchester City-Chelsea maçındaydı. James Nalton haberinde “İstanbul Başakşehir temsilcileri bugün Etihad’da. Türk kulübü City Football Group’un son üyesi olacak” bilgisini aktardı. Nalton “Bu konuda bazı açıklamalar geldi. İstanbul Başakşehir City Football Group’un gerçek bir üyesi olmayacak, ancak zamanı gelince bununla ilgili duyuru yapılacak” dedi.

Bu birliktelik bugün resmiyet kazandı. City Football Group Yönetici Direktör’ü Brian Marwood anlaşmayla alakalı “İstanbul Başakşehir ile bu iş birliği anlaşmasını imzalamaktan ötürü çok mutluyuz. City Football Group bünyesinde sahip olduğumuz eşsiz uzmanlık ve deneyimden büyük gurur duyuyoruz ve Türkiye’de futbolun büyümesini desteklemek için İstanbul Başakşehir ile birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

City Football Group CEO’su Ferran Soriano ise “Türkiye tutkulu bir futbol ülkesi ve biz stratejik futbol projelerinde İstanbul Başakşehir ile çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Kulübün sahadaki başarısına katkıda bulunmayı ve Türkiye’de futbol uzmanlığı ve istihbaratı geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Başakşehir Göksel Gümüşdağ ise anlaşmayla alakalı “Türk futbolunda genç yaşına rağmen birçok ilki başarmış İstanbul Başakşehir FK bugün hem kendisi hem Türk futbolu için tarihi bir adım attı ve bir ilki daha gerçekleştirdi. Baştan beri vizyonumuz ve hedeflerimizin farklı olduğunu her fırsatta yineledik ve bugün dünyanın en büyük futbol grubu ile yaptığımız bu iş birliği ile bunun altını yeniden çizdik. Çok mutlu, gururlu ve heyecanlıyız. Uzun ama yoğun bir süreçti. Yaklaşımları ve süreçteki destekleri için tüm City Football Group yetkililerine teşekkür ederim. İstanbul Başakşehir ve Türk futboluna hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

Galatasaray Diyarbakır'da hata yapmadı, Fenerbahçe takipteGalatasaray Diyarbakır’da hata yapmadı, Fenerbahçe takipte

İkinci yabancı yatırımcı

Türkiye’den daha önce Göztepe’nin yüzde 70’lik hissesi Sport Republice şirketi tarafından alınmıştı. Bu şirket İngiltere’de mücadele eden Southampton’ın da sahibi.

City Football Group bünyesinde dünyanın dört bir yanında farklı takımlar var: Avustralya’dan Melbourne City, Uruguay’dan Montevideo City Torque, ABD’den New York City, Hindistan’dan Mumbai City FC, İspanya’dan Girona, Fransa’dan Troyes, Japonya’dan Yokohama Marinos, Çin’den Sichuan Jiuniu FC, Belçika’dan Lommel SK, İtalya’dan Palermo, Brezilya’dan Bahia.

CFG’nin çoğunluk hissesi tamamen Şeyh Mansour bin Zayed’in Newton Investment and Development LLC’ye ait ve önemli bir azınlık hissesi ABD merkezli küresel teknoloji yatırım şirketi Silver Lake’in (%18,16).

Başakşehir FK 1990 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ismiyle kuruldu. 2014 yılında Başakşehir FK ismini alan kulüp özellikle son 15 senedir düzenli olarak Süper Lig’de iddialı olmaya çalışıyor. İstanbul ekibi Göksel Gümüşdağ başkanlığında tarihinin tek lig şampiyonluğunu 2019-20 sezonunda yaşadı ve lig tarihinin altıncı şampiyonu olarak kayıtlara geçti.

‘Futbolun bataklığı’ metafor değilmiş meğer‘Futbolun bataklığı’ metafor değilmiş meğer

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.