152 senelik kupa tarihinde bir ilk: Finalde Manchester derbisi

FA Cup yarı final mücadelesinde Brighton Hove Albion ve Manchester United Wembley Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. 90 ve 120 dakikası 0-0’la geçilen mücadelede penaltı atışları sonunda gülen taraf Manchester United oldu.

Spor 24 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

FA Cup, 152 senelik geçmişiyle dünya futbol tarihinin en yaşlı ve haliyle en köklü turnuvası olarak dikkat çekiyor. Öyle ki kupanın “dörtlü final” maçları tarihi değeri büyük olan Wembley Stadyumu’nda tek maç üzerinden oynanıyor. Önceki turlarda ilk maçın berabere bitmesi halinde tur uzatmalarla değil ikinci bir maçla belirlenirken yarı finalden itibaren tek maçlı uzatma ve gerekirse penaltılar üzerinden tur atlayan ve final bileti alan takımlar belli oluyor.

İşte o final için bilet alan takımlardan ilki Sheffield United’ı 3-0 mağlup eden Manchester City olmuştu. City, Riyad Mahrez’in hat-trick yaparak yıldızlaştığı mücadelede 3 Haziran’daki final için yerini ayırtmıştı. City’nin rakibi ise dün Brighton ve Manchester United arasında oynanan maç sonrası belli oldu.

Kalecin babanın golcü oğlu... QPR'a imza attıKalecin babanın golcü oğlu… QPR’a imza attı

Maçın 90 dakikasında takımlar birbirine fazla şans tanımadı ve 0-0’lık beraberlikle uzatmalara gidildi. Uzatmalarda da kader değişmedi ve kazananı belirlemek adına penaltı atışlarına geçildi. Maç boyunca birbirlerine karşı majör hata yapmayan ve birbirlerine fırsat tanımayan iki ekip penaltılara da hata yapmadan başladı. İlk 6’şar penaltı da ağlarla buluştu. 7. penaltı için topun başına geçen Brightonlı Solly Marsch vuruştan yararlanamadı. Manchester United’da savunma asıllı Victor Lindelöf tur için topun başına geçti. İsveçli vuruşta hata yapmadı ve Manchester United’ın finalde Manchester City’nin rakibi oldu.

Böylelikle 152 senelik FA Cup tarihinde ilk defa finalde Manchester şehrinin iki büyük takımı eşleşti. Final, 3 Haziran tarihinde yine Wembley Stadyumu’nda oynanacak.

Nef Stadı'nda 'İtalyan işi'...Nef Stadı’nda ‘İtalyan işi’…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.