Seattle’da 14 sezonluk Caroll dönemi sona erdi

NFL ekiplerinden Seattle Seahawks 14 senedir takımın koçu olan Pete Caroll'ın rolünde güncellemeye gitti. Caroll koçluk görevinden ayrılacak ve takıma danışman olarak hizmet verecek.

Spor 12 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Pete Caroll, Seattle'daki görevinden ayrıldı.

NFL ekiplerinden Seattle Seahawks’ta Pete Caroll dönemi sona erdi. 14 sezondur koçluk yapan Caroll yönetiminde 10 kez play-off oynayan takım son üç sezonun ikisinde play-off resminin dışında kalmıştı. Seahawks bu sezonu dokuz galibiyet sekiz yenilgiyle tamamladı; geçen sezon da aynı dereceyi elde etmiş, 2021’de sezonu 7-10’luk dereceyle bitirmişti. Caroll artık takıma danışman olarak hizmet verecek.

Konuyla alakalı konuşan başkan Jody Allen “Uzun toplantılar ve franchise’ın menfaatleri için yapılan dikkatli değerlendirmelerin ardından Pete Carroll ile rolünün baş antrenörlükten danışman olarak organizasyonda kalmaya doğru evrilmesi konusunda dostane bir şekilde anlaşmaya vardık. Pete geçen 14 yıl boyunca sahada ve şehirde muazzam bir etki yarattı. Liderlik ve şampiyonluk kültürü oluşturma konusundaki uzmanlığı ileriye dönük olarak organizasyonumuzun ayrılmaz bir parçası olmaya devam edecektir” dedi.

NFL'de play-off resmi netleşti, Packers içeride Jaguars dışarıdaNFL’de play-off resmi netleşti, Packers içeride Jaguars dışarıda

Bir kez şampiyon oldu

Caroll ve Seahawks 2014 Super Bowl’da Denver Broncos’u mağlup ederek mutlu sona uzanmıştı. Bir sezon sonra yeniden finale çıkan Seahawks bu kez Tom Brady ve Bill Belichick önderliğindeki New England Patriots’a takılmıştı. Seattle’daki görev süresi toplam 147 galibiyet ve 98 mağlubiyetle biten Caroll, Seahawks tarihinin en çok maç kazanan koçu oldu.

NFL’de dördüncü fire

Caroll, Arthur Smith (Atlanta Falcons), Ron Rivera (Washington Commanders) ve Mike Vrabel (Tennessee Titans) ile birlikte Pazar günü sona eren normal sezondan bu yana görevinden ayrılan dördüncü baş antrenör oldu. Tecrübeli isim daha önce New York Jets’in başında bir yıl bulunmuş ve 1997-1999 yılları arasında Patriots’un koçluğunu yapmış, ardından dokuz yıl boyunca Güney Kaliforniya Üniversitesi’ni çalıştırmıştı.

NFL Güney Amerika’ya iniyorNFL Güney Amerika’ya iniyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.