Selahattin Baki’den Dursun Özbek’e: Söylediklerine anlam veremedik

Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki, Adana Demirspor maçından sonra açıklama yaptı. Baki, Dursun Özbek'in Hatayspor maçından sonraki sözlerine yanıt verdi.

Spor 4 Nisan 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Selahattin Baki'den Özbek'e yanıt.

Galatasaray, Hatayspor’u 1-0 yendikten sonra Dursun Özbek, Ali Koç’un Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmalara yanıt verdi. Özbek Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırdı. Bu açıklamalara Fenerbahçe cephesinden cevap gecikmedi.

Fenerbahçe’nin Adana Demirspor’u 4-2 yendiği maçın ardından yönetici Selahattin Baki kameralar karşısına geçti. Özbek’in açıklamaları için “Rakip takımın başkanı Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyorum gibi laflar etmiş. Anlam veremedik. Daha önce defalarca herkese ispat ettiğimiz gibi başkanımız ve yönetim kurulumuz bilgi ve belgeye dayalı konuşur. Bizde boş tehdit yoktur. Ne demek istediğini o zat biliyor. Bu akşam son derece güçlü bir takıma karşı zaman zaman gerilim hattına düşsek de kazanmayı bildik. İrfan Can bir hata yaptı ama bütün tribün desteği verdi ve bütün sinerji lehimize değişti. Böyle zor bir maçı alıp yolumuzu devam etmeyi bildik. Çok teşekkür ediyorum takıma” dedi.

Baki, genel kurul hakkında “Dünyadaki büyük camiaları bile kıskandıracak bir aile toplantısı yaptık. 25 bin kişinin üzerinde üyemiz bizimle birlikteydi. Kolay olmayan kararlara birlikte imza atmaya çalıştık. Gerçekten bambaşka bir camiayız. Dün gerçekten bambaşka bir Fenerbahçe görüntüsü çizdik. Bize güvendikleri için, karar alması zor konular var. Onun için bu yol haritasında onlar da bize güvendiklerini gösterdiler. Bundan sonra da yanımızda olmalarını istiyorum. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Nazım’ın Fenerbahçesi bu: İniyor kayık çıkıyor kayık, in, çık…Nazım’ın Fenerbahçesi bu: İniyor kayık çıkıyor kayık, in, çık…

Maç sonunda otopark karıştı

Adana Demirspor karşılaşmasının sona ermesinin ardından stadyum otoparkında sinirler gerildi. Gelen haberlere göre Mert Hakan Yandaş’ın şoförünün Adana Demirsporlu yetkili Gökhan Göktürk’e küfür ettiğini belirtip tehditler savurduğu iddia edildi. Maç sonu olay yerine gelen eski Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak Fenerbahçeli Serdar Dursun’a “Mert Hakan Yandaş’a söyle, şoförüne sahip çıksın” dedi. Maç sonu basın mensuplarına açıklamalar yapan Selahattin Baki ise yaşanan gerilimin sorulmasına üzerine “Onunla ilgili erken konuşmak için. O olayın dibine inmek lazım. Kendi aramızda, Sayın Murat Sancak, Sayın Metin Korkmaz, Sayın Burak Kızılhan ben bir kısmına şahidiz bir kısmına değiliz. Onun için dibine indikten sonra konuşmak çok daha faydalı olur” yanıtını verdi.

Fenerbahçe’den 4 Nisan açıklaması

Fenerbahçe bundan tam dokuz sene önce Rizespor deplasmanından dönerken silahlı saldırıya uğradı. Takım otobüsünün ön camına mermi isabet etmesinin ardından kafile viyadükten aşağı uçmaktan yaralı şoförün refleksi sayesinde son anda kurtuldu.

Sarı-lacivertlilerden o güne dair bir açıklama geldi:

Bugün,

4 Nisan 2015 tarihinde, Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile oynadığımız, 5-1 galibiyetle ayrıldığımız müsabaka sonrası Trabzon Havaalanına dönmek için yola çıkan Takım otobüsümüzün kurşunlanmasının üzerinden tam 9 yıl geçti… Karanlıkta kalması istenen, karartılması uygun görülen, gün yüzüne çıkarılması istenmeyen korkunç saldırının sadece camiamıza değil Türk sporuna, sporcusuna ve bu ülkenin prestijine verdiği zararı bir gün dahi aklından çıkarmayan biz, Fenerbahçeliler:

Unutmuyoruz;

Planlandığı gibi bitmeyen bu “katliam” girişiminin ciddiyetle ele alınmamasını, hak, hukuk, adalet gibi kavramların tamamının yok sayılmasını, bu katliam girişimini propaganda malzemesi yapmaktan geri durmayanları…

Sorguluyoruz;

3288 gün önce Fenerbahçe’yi yok etmek, ülkemizi yangın yerine çevirmek için tetiği çekenlerin hâlâ yakalanmamasını, 3 Temmuz operasyonunda “cemaatin” kumpaslarına karşı Başkanıyla, yöneticileriyle, üyeleriyle, taraftarlarıyla, genciyle, yaşlısıyla,… siper olan Fenerbahçe camiasından öç alınmaya çalışılmasını!

BUGÜN BİR KEZ DAHA SORUYORUZ;

Ve açıklama bekliyoruz

“O tetiği kim çekti, katliamın talimatını kim / kimler verdi?”

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilgili tüm resmi kurumlarına, suçluların bulunması, adalete teslim edilmesi ve koskoca bir camianın, milyonlarca taraftarın hakkının ödenmesi talebimizi yineliyor;

Davamızın peşinde olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

'Olağanüstü' Fenerbahçe 'Demir'i ustalarıyla dövdü‘Olağanüstü’ Fenerbahçe ‘Demir’i ustalarıyla dövdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.