Sen misin rakibinin elini sıkan! Ülkesi men etti

Dünya Halter Şampiyonası'nda podyumda İsrailli rakibi Maksim Svirsky ile el sıkışan İranlı halterci Mustafa Rajaei ülkesinin federasyonu tarafından men edildi.

Spor 1 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
İranlı halterci Mustafa Rajaei ülkesinin kırmızı çizgilerini aşmakla suçlanıyor.

olonya’da düzenlenen 2023 Dünya Usta Halter Şampiyonası’nda İranlı halterci Mostafa Rajaei gümüş madalya kazandığı turnuvanın kürsüsünde İsrailli rakibi Maksim Svirsky ile tokalaştı. İran Halter Federasyonu, sporcunun bu hareketi yaparak İslam Cumhuriyeti’nin ilkerine ters düştüğünü ve çizgileri ihlal ettiğini açıkladı. Açıklamada şöyle denildi: “Şüphesiz, gaspçı Siyonist rejime (İsrail’i kastederek) ve destekçilerine karşı mücadele, İran İslam Cumhuriyeti’nin stratejik politikasının temel direklerinden biridir ve bu bağlamda İran, İsrail’in gayri meşru rejimini tanımıyor.”

Ümit Karan, Salih Uçan ile Cenk Tosun'a seslendi: Biz gerizekalıydıkÜmit Karan, Salih Uçan ile Cenk Tosun’a seslendi: Biz gerizekalıydık

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney daha önce birçok kez ülkenin sporcularını İsrailli rakiplerle el sıkışmamaya ve İsraillilerle karşılaşacakları müsabakaları boykot etmeye çağırdı. Daha önce İranlı birçok sporcu İsrailli rakipleri ile karşılaşmamak için maçlardan çekildi.

Mazinde bir tarih yatar.... Yaşa Filenin SultanlarıMazinde bir tarih yatar…. Yaşa Filenin Sultanları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.