Senegal ile Angola lider turladı, Djiku ve Amartey dönüyor

Afrika’dan yükselen futbol ateşi soğuk kış gününde iç ısıtmaya devam ediyor. C ve D grubunda oynanan maçlar sonucunda Senegal, Kamerun, Angola ve Burkina Faso gruptan çıkmayı başardı.

Spor 24 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Senegal'den liderlik galibiyeti.

Afrika Kupası’nda C grubu iki karşılaşmayla tamamlandı. Fildişi Sahili’nde bulunan Charles Konan Banny Stadyumu’nda Gine ile Senegal karşı karşıya geldi. Karşılaşmadan Senegal 2-0 galip ayrıldı ve grubunu dokuz puanla lider bitirdi. Senegal’e galibiyeti getiren goller 61’inci dakikada Abdoulaye Seck ve 90’ıncı dakikada Iliman Ndiaye’nin ayağından geldi. Mücadeleden yenik ayrılan Gine ise grubu dört puanda kalıp grubu üçüncü sırada tamamladı.

Elde edilen galibiyet Senegal’de büyük coşkuyla karşılandı. Dakar’da kıyı şeridine kurulan dev ekrandan maçı izleyen Senegalliler takımlarının Gine’yi 2-0 yenmesiyle büyük sevinç yaşadı ve grup liderliğini dakikalarca kutladılar.

Senegal liderliği böyle kutladı.

Grubun diğer maçı ise Gambiya ile Kamerun arasında oynandı. Mücadelenin 87’nci dakikasına 2-1 geride giren Kamerun James Gomez (kendi kalesine) ve Christopher Wooh’un golleriyle rakibi karşısında 3-2 öne geçti. 90+3’te Gambiya Muhammed Sanneh’le golü bulup skoru eşitledi, fakat VAR incelemesinde vuruşun elle yapıldığı tespit edilince gol iptal edildi. Kalan dakikalarda skor değişmeyince rakibini 3-2 yenen Kamerun dört puana ulaştı ve adını bir üst tura yazdırdı.

Gambiya’da Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş forması giyen Omar Colley ve MKE Ankaragücü’nde oynayan Ali Sowe karşılaşmaya 11’de başladı. Kamerun’da ise Samsunspor forması giyen Olivier Ntcham mücadeleye 11’de başlayıp 90 dakika sahada kaldı.

Hector Cuper'li Suriye tarih yazdı, tercüman gözyaşlarını tutamadıHector Cuper’li Suriye tarih yazdı, tercüman gözyaşlarını tutamadı

D grubunda ise daha önce Afrika Kupası’nı iki kez kazanan Cezayir turnuvaya grup aşamasında veda etti. Moritanya’ya karşı sahaya çıkan Cezayir mücadeleden 1-0 yenik ayrıldı ve galibiyet sevinci yaşayamadan turnuvayı noktaladı. Mahrez, Feghouli, Slimani ve Aouar gibi yıldız isimler son düdüğün ardından büyük üzüntü yaşadı. Maçı kazanan Moritanya ise turnuvadaki ilk galibiyetini aldı ve üç puanla grubu üçüncü bitirdi. Moritanya bir üst tura çıkmak için diğer gruplardan gelecek sonuçları bekleyecek.

Grubun diğer maçında Angola 36’da Mabululu ve 90+2’de Zini’nin attığı gollerde Burkina Faso karşısında 2-0 kazandı. Bu sonuçla puanını yediye yükselten Angola grubu lider tamamladı. Maçtan yenik ayrılan Burkina Faso ise dört puanda kaldı fakat bu puan ikinci sırada kalmalarına ve son 16’ya yükselmelerine yetti.

Bugün gelen sonuçlarla B grubunu üçüncü sırada tamamlayan Gana’nın bir üst tur ihtimali tamamen ortadan kalktı. Gana’nın elenmesi sonrası Fenerbahçeli Djiku ve Beşiktaşlı Amartey’in takımlarına dönecek.

Leonardo Bonucci: Fenerbahçe benim için en iyi seçimdiLeonardo Bonucci: Fenerbahçe benim için en iyi seçimdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.