Serdal Adalı ve Hasan Arat’ın listesinde dikkat çekici isimler

Beşiktaş'ta Hasan Arat ve Serdal Adalı başkan olmak için yarışacak. İki aday güçlü listelerle seçime girmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Spor 17 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'ta iki başkan adayı vaatlerini sunmaya devam ediyor.

Beşiktaş, 26 Kasım’da başkanını seçecek. Bu tarihde çoğunluk sağlanamadığı takdirde 3 Aralık’taki kongrede çoğunluk sayısına bakılmaksızın seçim yapılacak. Siyah beyazlılarda seçim kararının ardından Hasan Arat ile Serdal Adalı adaylığını açıkladı. Ahmet Nur Çebi döneminin asbaşkanı Emre Kocadağ ise adaylıktan vazgeçti.

Hasan Arat’ın listesinde Mete Vardar var

İki aday da yönetimde yer alacak isimleri açık açık deklare etmekten çekiniyor. Ancak Hasan Arat’ın listesinde daha önce de Beşiktaş yönetiminde yer alan Mete Vardar’ın olması bekleniyor.

Serdar Adalı’nın listesindeki isimler

Serdal Adalı, sportif direktör olarak eski futbolcu ve teknik direktör Mehmet Özdilek’i getireceğini açıkladı. Adalı’nın listesinde Metin Keçeli, Hakan Daltaban, Anadolu Dernekleri’nden Kemal Erdoğan, Uğur Fora, Melih Aydoğdu ve Doğan Küçükemre’nin yer alması bekleniyor.

Beşiktaş'tan ayrıldı, Romanya'da kulüp satın alıyorBeşiktaş’tan ayrıldı, Romanya’da kulüp satın alıyor

Başkanlık adına adaylıklarını açıklayan Serdal Adalı ve Hasan Arat bir yandan çalışmalarını sürdürüyorlar. İkili, verdikleri yemeklerle kongre üyeleriyle bir araya geliyorlar.

Bu buluşmalarda vaatlerini anlatan adaylardan Serdal Adalı, “Ben bu seçimi kazanırım. Hiç kimse merak etmesin” diyerek kendinden emin şekilde konuştu. Adalı, daha önce 2009-2012 dönemleri arasında Yıldırım Demirören yönetiminde önemli rol almış, 2019’da seçime girerek Ahmet Nur Çebi’nin ardından ikinci olmuştu.

Beşiktaş'ın Akatlar büyüsünü Londra aslanları bozduBeşiktaş’ın Akatlar büyüsünü Londra aslanları bozdu

Diğer başkan adayı Hasan Arat da futbol dünyasındaki önde gelen tanıdıklarından bahsetti. Kongre üyelerine verdiği yemekte kürsüye çıkan ve konuşma yapan Arat “Todd Boehly, Chelsea’nin sahibi ve başkanı benim yakın bir arkadaşım. Başarılar diledi. Her türlü çalışmaya hazır olduğunu söyledi. Ben yıllarca biriktirdiğim spor sermayemi Beşiktaş’a aktaracağım, buna emin olabilirsiniz.” diye konuştu.

Beşiktaş’ta başkanın belirleneceği seçim 26 Kasım’da. Yeterli çoğunluğun sağlanamaması halinde üyeler 3 Aralık tarihinde sandık başında olacaklar.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.