Serdar Dursun: Hedefim milli takım

Fenerbahçe'den ayrılarak Alanyaspor'a transfer olan Serdar Dursun gelecek hedefleri hakkında konuştu. Deneyimli golcü milli takım kadrosuna girmek istediğini söyledi.

Spor 1 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Geçen sezonun ikinci yarısını Fenerbahçe’de geçirdikten sonra sarı-lacivertlilerle bir kez daha yolları ayrılan Serdar Dursun Alanyaspor’la anlaşmıştı. Serdar Dursun Topuk Yaylası’nda yeni takımıyla katıldığı kampta açıklamalarda bulundu.

Hazırlık döneminin kendisi açısından 20 gün geç başladığına değinen Dursun “Ben ilk defa bir sezona bu şekilde geç başlıyorum. Bu periyot benim için zordu. Yeni takımımda sisteme alışmam gerek. Hocamız farklı sistem oynatıyor. Arkadan oyun kuran sitemle oynuyoruz” dedi.

Transfer sürecini değerlendiren Serdar Dursun şöyle devam etti: “Haziran ayında Fenerbahçe’yle sözleşmem bitmişti. Kulüpte başkanlık seçiminin ardından sportif direktör Mario Branco ile görüşmem oldu. O bana ‘Hoca ve başkan seni istiyor’ dedi. Daha sonra Fenerbahçe teklif yolladı ama teklif revize edilecekti. Ardından bugün yarın derken araya başka olaylar girdi. Ben bu süreçte bekledim. Anlaşamadık, nasip olmadı. Boşa çıkan bir futbolcu olarak teklifler geldi.”

Alanyaspor’a son yıllarda iyi hocaların, iyi oyuncuların geldiğini belirten Dursun “Ben de ‘Hangi takım bana uyar’ diye teklifleri değerlendirmek istedim. Çünkü 32 yaşındayım ve halen hedeflerim var. A Milli Takım’da oynamak istiyorum. Bu takımla ve sistemle tekrar zirve yakalayabilirim. Fenerbahçe’ye ilk transfer olduğumda çok gol attım. Sonraki yıllarda daha az süre aldığım için az gol attım. İnşallah tekrar ilk 11 oynarım. Çok gol atıp eski Serdar’a dönmek istiyorum. Bu dönemler çok önemli. İyi başlamak istiyorum” şeklinde konuştu.

Dursun Fenerbahçe’ye gol kralı olarak geldiğini hatırlatarak “O dönemde de hedeflerim aynıydı. Çok süre alıp çok gol atmak. Şimdi yeni dönem. Yaş fark etmiyor. İnsan her gün kendini yetiştirebilir. Uzun müddet oynamak istiyorum. Bu 5-6-7 sene olabilir. Oynayarak takıma katkı sağlamak, kendimi geliştirmek istiyorum. Sezonda olabildiğince çok gol atmak istiyorum. Takımı en üst seviyeye taşımak, bir ağabey, bir büyük olarak her alanda katkıda bulunup tekrar A Milli Takım’a katılmak istiyorum” dedi.

Önümüzdeki sezonla alakalı beklentilerini dile getiren Dursun “Geçen yıl şampiyonluk yarışı Fenerbahçe ve Galatasaray arasında geçti. Bu yıl Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir’in de zirveye oynayacağını düşünüyorum. Biz de Alanyaspor olarak bu üst kısmı zorlamak istiyoruz. Bence bu sene 8 veya 9 takım üst kısmı zorlayacak. Geçen sene iki takımdı, ama bu yıl kalite, bireysel oyuncu ve hoca durumunun biraz daha üst düzey olacağını düşünüyorum. Bu yıl Süper Lig’in daha keyifli geçeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Çarşamba gündemi: Lille'den Fenerbahçe yorumu, Beşiktaş'tan sakatlık açıklamasıÇarşamba gündemi: Lille’den Fenerbahçe yorumu, Beşiktaş’tan sakatlık açıklaması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.