Saldırının kumar borcu nedeniyle yapıldığı iddia edildi, Serhat Akın’dan açıklama geldi

Spor medyası Serhat Akın'ın perşembe gecesi uğradığı silahlı saldırıyla sarsıldı. Erk Acarer, Akın'ın saldırıya kumar borcu nedeniyle uğramış olabileceğini yazdı.

Spor 29 Eylül 2024
Serhat Akın neden vuruldu? Erk Acarer taze bir iddia ortaya attı.

Eski Fenerbahçe ve milli takım futbolcusu Serhat Akın artık futbol yorumcusu. Akın Sports Digitale isimli Youtube kanalında yorum yapıyor. Eski futbolcu geçen perşembe gecesi de Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’nde Union Saint Gilloise’ı konuk ettiği karşılaşmanın ardından program partneri Berkay Tokgöz ile karşılaşmayı değerlendirdi. Yayının ardından Akın gece 00.10 gibi stüdyodan ayrıldığı sıralarda silahlı saldırıya uğradı.

Akın saldırıyı sosyal medya hesabından haber verdi. Ayağına kurşun sıkılan eski futbolcu iki saldırgan tarafından hedef alındı. İki motosikletli Akın’a pusu kurup üç el ateş ederek eski futbolcuyu ayağından vurdu. Hastaneye kaldırılan Akın ameliyat oldu ve bir ameliyat daha geçirmesi bekleniyor. Yorumcu Akın’a saldırdığı güvenlik kameraları aracılığıyla belirlenen dört kişi yakalandı. Bu saldırıyı düzenleyenlerle alakalı olarak sosyal medyada çeşitli iddialar ortaya atıldı. Akın’ın geçen cumartesi oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçından sonraki “Beni tehdit ediyorlar” açıklaması gündeme geldi. Kimileri saldırıyı Fenerbahçe Kulübü’yle ilişkilendirirken kulüp bunu ima eden hesaplar hakkında işlem başlattı.

Serhat Akın'a saldıranlar yakalandıSerhat Akın’a saldıranlar yakalandı

Yeni Şafak’tan gelen habere göre saldırı emri Gürcistan’dan verildi. Gazeteci Fatih Altaylı ise kanal sahibi Murat Zorlu ve Serhat Akın’ın telefonlarının inceleme altında olduğunu yazıp iki Fenerbahçeli yöneticinin mesajlarının kritik olduğu bilgisini aktardı.

Bir diğer gazeteci Erk Acarer ise rotayı yeniden Gürcistan’a çeviren bir iddia ortaya attı ve saldırının sebebinin Serhat Akın’ın kumar borcu olabileceğini belirtti. Acarer yaşanan olaylarla alakalı olarak sosyal medya hesabında bilgi verirken “motosiklette 34 EUM 547 plakası bulunduğu, bahse konu motosikletin 34 GZP 047 plaka sayılı Ford marka bir araçla birlikte hareket ettiği tespit edildi. Motosikletin sahibi olan İsmail Yavuz motosikletinin Türkmenistanlı Azamat H.’ye kayıtlı olduğunu beyan etti. Azamat H. plakam çalındı dedi. İzlenen kamera görüntüleri, şahsı doğrular nitelikteydi, motosikletin plakalarının olaydan önce şüpheli iki şahıs tarafından çalındığı görüldü. İstihbarat Şube Müdürlüğü çalışmaları sonucunda Ozan Dalmaz’ın motorun plakası çalan ve silah kullanan şahıs olduğu tespit edildi. Osman Mukan motosikleti kullanıyordu. Bağcılar’da taksi şoförlüğü yapan İriş Torun şüphelilerle birlikte hareket etmişti. Bakırköy’de korsan taksicilik yapan Eyüp Üzer ise motosiklete eskortluk eden Ford marka aracı kullanıyordu. Muhammet Alay’ın ikametinden ise motor kaskı çıktı” dedi.

'Serhat Akın'ı vurun' emri Gürcistan'dan gelmiş‘Serhat Akın’ı vurun’ emri Gürcistan’dan gelmiş

Daha önce de adı ortaya atılmıştı: Hasan Şahin

Yeni Şafak’ın iddiasındaki Gürcistan’da kaçak olarak bulunan isim Hasan Şahin Erk Acarer’in haberinde de yer buldu. Acarer “Olayı kim azmettirmişti: Adana iline kayıtlı Hasan Şahin. Dört araması vardı. Gürcistan’a firar etmişti. Tanık Ali B. isimli şahıs Ozan Dalmaz’ın teyzesinin oğlu olduğunu, bahse konu olaydan sonra İriş Torun’un ikametinde bir araya geldiklerini söyledi. Ozan Dalmaz isimli şahsın 250 bin TL karşılığında adam vurduklarını söylediğini, bu işi yapmaları için akrabaları olan Hasan Şahin isimli şahsın kendilerine işi verdiğini ifade etti. Çalışmaların devamında firari şüpheli Ozan Dalmaz, Osman Mukan ve İriş Torun isimli şahıslar 28 Eylül’de yakalandı. Şüpheli şahsın olayda kullanmış olduğu bir adet ruhsatsız ‘Austri ibareli, ‘9 mm tabanca’ ele geçirildi” dedi.

Fenerbahçe nefesi Avrupa'da Livakovic'le aldıFenerbahçe nefesi Avrupa’da Livakovic’le aldı

Cinayette parmağı varmış

Şahin’le ilgili iddialarını sürdüren Acarer “Azmettirici firari şüpheli Hasan Şahin’in isimli şahsın Büyükçekmece de Uğur Can Doğan isimli başka bir şahsın öldürülmesi konusunun da firari şüphelisi olduğu ve yasa dışı yollardan Gürcistan’a kaçtığı ortaya çıktı” dedi. Acarer olaydaki kritik noktayı ise şöyle özetledi sözlerini noktaladı: “Şimdi gelelim meselenin önemli noktasına. Serhat Akın’ın Fenerbahçe yönetimiyle husumeti vardı. Ama ama iddiaya göre başka sorunları da vardı: Kumar borcu! Bu borç Hasan Şahin’eydi. Şahin Gürcistan’da bulunan ve uyuşturucudan ceza alan Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk ile ortak hareket ediyor. Olayın içinde olanlar arasında Hasan Şahin’in yeğenleri de var. Akın yine iddiaya göre ‘Bana bir şey yapamazlar, gelsin alsınlar’ diye sağda solda konuşuyordu. Hadise bunun üzerine gerçekleşti.”

Akın tarafından yalanlama

Serhat Akın’ın avukatları iddialar hakkında bir açıklama yayınladı:

Bilindiği üzere, müvekkilimiz 26.09.2024 tarihinde silahlı saldırıya uğramış olup failler emniyet güçlerimizin yoğun çabasıyla yakalanmış ve soruşturma detaylı olarak yürütülmeye devam etmektedir.
Bu örgütlü saldırı, devletimiz tarafından titizlikle yürütülen bir soruşturma olup, bu konuda toplanan tüm deliller soruşturma dosyasında mevcuttur. Soruşturmanın devamı noktasında da devletimize güvenimiz tamdır. Bunun dışında, müvekkilimiz hakkında yer alan tüm iddialar asılsız olup, uğradığı saldırının başka yönlere çekilme çabasıdır.
Bu saldırının hangi amaçla yapıldığı ve sebeplerinin neler olduğu, yapılan soruşturma sonucunda ortaya çıkacaktır. Sosyal medyada yer alan konunun müvekkilimizle hiçbir ilgisi yoktur ve hakikatten uzaktır. Müvekkilimizin uğramış olduğu saldırının acısı henüz taze iken kamuoyundan beklentimiz, soruşturma dosyasında müvekkilimiz açısından delili olmayan konulara itibar edilmemesi yönündedir.
Son olarak, devletimizin ilgili kurumlarının yürüttüğü etkin soruşturmanın zarar görmemesi için kamuoyunda oluşan bilgi kirliliği ve Serhat Akın hakkında konuşulan isnatsız suçlamaların önüne geçmek amacıyla müvekkilimizin talebi üzerine bu açıklamayı yapmak zorunda bulunmaktayız.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.