Serie A’da ipler Inter’in elinde

İtalya Serie A'da Inter ve Juventus karşı karşıya geldi. Hakan Çalhanoğlu'nun Inter'i, Kenan Yıldız'lı Juventus'u 1-0 yenerek rakibiyle arasındaki puan farkını dörde çıkardı.

Spor 5 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Inter'den kritik galibiyet.

İtalya’da şampiyonluk yarışı iki takım arasına sıkıştı. Milli orta saha Hakan Çalhanoğlu’nun forma giydiği Inter lider. Juventus ise maç fazlasıyla Inter’i bir puan geriden takip ediyordu. İki takım Guiseppe Meazza’da karşılaştı.

Karşılaşmaya ev sahibi Inter baskılı başladı. İlk 10 dakikada sağlı sollu ortalarla rakibini deneyen ekip sonuç alamadı. 17. dakikada Federico Dimarco arka direkte gole yaklaştı top yan ağlarda kaldı. Aynı Dimarco 25’te ortaya çevirdi, bu kez de Thuram topu boş kaleye göndermek yerine ayağının altından kaçırdı. İlerleyen dakikalarda Inter’in baskısı devam etti, 37. dakikada Nicolo Barella ortaladı, Marcus Thuram kafayla tamamladı ve Inter 1-0 öne geçmeyi başardı. Gol daha sonra Federico Gatti’nin kendi ağlarına gönderdiği top olarak kayıtlara geçti.

Juventus ikinci yarının başında atak olsa da rakip ceza alanına çok giremedi. 57. dakikada Hakan Çalhanoğlu’nun şutu direkte patladı. Kalan bölümde iki takım da üretkenlikten uzak kaldı ve Inter istediğini alan taraf oldu. Karşılaşmada Hakan Çalhanoğlu 90 dakika süre aldı, Kenan Yıldız ilk 11’de başladığı mücadelede 66 dakika sahada kaldı. Inter zirvede farkı dört puana yükseltirken hala bir maç eksiği var.

Serie A’da günün sonuçları:

Torino-Salernitana 0-0

Napoli-Verona 2-1

Atalanta-Lazio 3-1

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.