Serie A’nın gol kralları Süper Lig’de buluştu

Beşiktaş'ın Ciro Immobile'yi transfer etmesi sonrası geçmişte Serie A'da gol krallığı yaşamış üç isim; Mauro Icardi, Edin Dzeko ve Ciro Immobile beş yılın ardından bu kez Süper Lig'de kral tacı için rekabete girme şansı yakaladı.

Spor 14 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Serie A'da gol krallığı yaşayan üç isim Süper Lig'de forma terletecek.

Geçmişte İtalya Serie A’da gol krallığı yaşamış üç santrfor gelecek sezon Süper Lig’de aynı onura erişebilmek için mücadele edecek. Üç büyüklerde buluşan yıldız üçlüden Ciro Immobile Beşiktaş’ın, Edin Dzeko Fenerbahçe’nin, Süper Lig’in son gol kralı Mauro Icardi ise Galatasaray’ın başarısı için ter dökecek.

Beşiktaş’ın kadrosuna kattığı Ciro Immobile biri Torino üçü Lazio’da olmak üzere toplam dört kez Serie A’da gol krallığı yaşadı. Torino formasıyla 2013-2014 sezonunda ligde 22 gol atmayı başaran Ciro Immobile ilk kez gol kralı ünvanını aldı. Golcü futbolcu performansının ardından Alman ekibi Borussia Dortmund’a transfer oldu. Galatasaray forması giyen Mauro Icardi ise bir sonraki sezon İtalya’da ilk gol krallığını elde etti. Inter forması giyen Arjantinli futbolcu attığı 22 golle Hellas Verona’da oynayan Luca Toni’yle birlikte krallık onurunu paylaştı.

Serie A’da gol krallığı yalayan bir diğer isim ise Fenerbahçe’nin kaptanı Edin Dzeko. Bosna-Hersekli yıldız forver 2015-19 yılları arasında üç buçuk sezon boyunda Icardi ve Immobile’yle aynı anda Serie A’da top koşturdu. 2015-2016 sezonunun devre arasında Immobile, Sevilla’dan Torino’ya transfer olurken üç isim ilk kez aynı anda aynı ligde boy gösterdi. O sezon Napoli forması giyen Gonzalo Higuain 36 golle kral oldu. Bu sezon Süper Lig’de forma giyecek üç futbolcunun rekabeti ise bir sonraki sezon başladı.

2016-2017 sezonunda Roma forması giyen Edin Dzeko 29 golle en fazla gol atan oyuncu olurken Mauro Icardi 24, Ciro Immobile ise 23 gol kaydetti. 2017-2018 sezonunda İtalya Serie A’da iki isim birden gol kralı oldu. Inter forması giyen Mauro Icardi ve Lazio’da oynayan Ciro Immobile 29’ar golle krallık tahtını paylaştı. O sezon her iki futbolcu da Serie A’da ikinci gol krallığını yaşadı. Icardi İtalya’da elde ettiği iki gol krallığını da başka bir futbolcuyla paylaştı. Arjantinli yıldızın 2019-20 sezonu öncesi Paris Saint-Germain’e transfer olmasıyla üç ismin yolları beş yıl sonra Süper Lig’de kesişmek üzere ayrıldı.

Icardi’nin ayrılığı sonrası Immobile rekora ortak oldu

Mauro Icardi’nin Serie A’dan Ligue 1’e gidişi sonrası Ciro Immobile 2019-2020 sezonunda kariyerinin zirvesine çıktı. İtalyan futbolcu Lazio formasıyla ligde kaydettiği 36 golle krallık yarışını zirvede tamamladı. 1929-1930 sezonundan bu yana ulusal lig olarak oynanan İtalya Serie A’da bir sezonda en çok gol atan isim 36 golle Gonzalo Higuain olmuştu. 2015-2016 sezonunda Napoli forması giyen Arjantinli futbolcu ligde en fazla gol kaydeden oyuncu ünvanını alırken Ciro Immobile dört sezon sonra Higuain’in rekorunu egale etti. 2020-2021 sezonunda Juventus’ta oynayan Cristiano Ronaldo 29 golle kral olurken Ciro Immobile bir sezon sonra tekrar zirveye çıktı. Golcü futbolcu 2021-2022 sezonunda ligde 27 kez ağları havalandırırken krallıkta da dördüncü kez zirvede yer aldı.

Beşiktaşlı Immobile Serie A’da yaşadığı dört gol krallığıyla bu alanda tarihin en başarılı ikinci futbolcusu konumunda. 2013-2014, 2017-2018, 2019-2020 ve 2021-2022 sezonlarında gol kralı olmayı başaran Immobile 1949-1955 yılları arasında altı sezonda beş kez gol kralı olan Milan’ın İsveçli golcüsü Gunnar Nordahl’ın ardından Serie A’da en fazla krallık yaşayan ikinci futbolcu. Immobile’yi üçer defa bu onura erişen Inter efsanesi Giuseppe Meazza, Milanlı Aldo Boffi, Cagliari forması giyen Gigi Riva, Torino’nun forveti Paolino Pulici, Romalı Roberto Pruzzo, Juventus’tan Michel Platini ve Laziolu Giuseppe Signori takip etti.

Süper Lig gol krallığında ilk üç sıra Interlilerin: Icardi, Dzeko ve ManajSüper Lig gol krallığında ilk üç sıra Interlilerin: Icardi, Dzeko ve Manaj

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.