Sertaç Şanlı: Barcelona’ya gitmek zor bir karardı

Sertaç Şanlı, yaptığı açıklamalarda Anadolu Efes'ten Barcelona'ya gidiş sürecini anlatırken Fenerbahçe macerasından beklediklerini açıkladı.

Spor 29 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Sertaç Şanlı'dan açıklamalar.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nın yeni transferlerinden Sertaç Şanlı Eurohoops’a açıklamalarda bulundu. Barcelona’dan ayrılarak Fenerbahçe’ye gelen Sertaç, daha öncesinde Anadolu Efes’te forma giymiş ve burada EuroLeague şampiyonluğuna uzanmıştı. Deneyimli uzun rekabetin Anadolu tarafında bulunacak olmanın heyecan verici olduğunu söylerken, gülerek bir gün El Clasico rekbaetinin de Real Madrid tarafın da olabileceğini söyledi.

Sertaç iki senedir Barcelona’da oynayıp, kendisine sözleşme yenileme teklifi de gelmesine rağmen neden Fenerbahçe’ye geldiğini “Barcelona’da kalma şansım tabii vardı ama ondan önce Anadolu Efes’te de 3 senedir vardı. Ben, kulübünde kalıp efsane olan Sergio Llull gibi, Rudy Fernandez gibi oyunculara çok saygı duyuyorum. O başka bir olay. Fakat alıştığın yerden çıkıp kendini geliştirmeye çalışmak da başka bir olay. Anadolu Efes’ten ayrıldıktan sonra bana ‘şampiyon olmuş takımdan niye gidiyorsun?’ dediler. Tamam da başka bir şey görmek, yaşamak için bir fırsat çıktı önüme. Ben de onu kullandım. Sürekli rahat hissettiğin yerde olmak güzel, ama o rahatlık seni bir süre sonra tembelliğe alıştırabilir. Dışarı çıkmak zor bir karardı. Ancak çıktığın zaman, o ilk safhayı atlattığın zaman getirisi çok oluyor. Final Four’da kaybettik ama oraya gidene kadar yaşadıkların… İdmanlar, takım arkadaşların, yolda yürüdüğün cadde. Hepsi bir şeyler katıyor insana. Bunu yapmasaydım bu sene buraya gelemezdim, ondan önce Efes’ten Barcelona’ya gitmezdim. Daha öncesinde Efes’te 5 başlamazdım. Sürekli bir adım ileriye gitmeye çalıştığım için kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum” diyerek açıkladı.

Basketbol Dünya Kupası etkileşim rekoru kırdıBasketbol Dünya Kupası etkileşim rekoru kırdı

Sertaç yeni takımında Nick Calathes ve Nigel Hayes Davis gibi isimlerle Barcelona’da, Melih Mahmutoğlu ve Şehmus Hazer gibi isimlerle de Milli Takım’da beraber oynadığını belirtti. Oyuncu yeni takım arkadaşları hakkındaysa “Dışarıdan rakip olarak zaten onların ne yapabileceklerini biliyorsun, sezon boyunca onları defalarca izliyorsun. Önceki maçların bir artısı oluyor. Ufak detayları da onlardan duyduktan sonra ‘aa, bu böyle miymiş’ diye öğrendiğinde de sahada kendini rahat hissediyorsun. Dışarıdan rakip olarak zaten onların ne yapabileceklerini biliyorsun, sezon boyunca onları defalarca izliyorsun. Önceki maçların bir artısı oluyor. Ufak detayları da onlardan duyduktan sonra ‘aa, bu böyle miymiş’ diye öğrendiğinde de sahada kendini rahat hissediyorsun.” dedi.

Fenerbahçe yeni sezona 1 Ekim Pazar 18.00’de Bodrumspor’la oynayacağı maçla başlayacak. Sarı-lacivertli ekip EuroLeague ilk hafta mücadelesinde 6 Ekim Cuma akşamı 20.45’te Milano ile karşılaşacak.

Basketbolda geri sayım... 3 haftalık program belli olduBasketbolda geri sayım… 3 haftalık program belli oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.