Servet Çetin: Etrafta leş kargaları var

Sivasspor'un eski teknik direktörü Servet Çetin, Yunus Emre Konak'ın Brentford'a transferi sonrası oyuncuyu sahiplenenler hakkında sert konuştu.

Spor 6 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Servet Çetin'den, Yunus Emre'nin başarısını sahiplenenlere ağır sözler.

Süper Lig’de ilk devrenin en dikkat çekici oyuncularından biri Yunus Emre Konak’tı. Sivasspor’da forma giyen 17 yaşındaki orta saha oyuncusu 17 maça ilk 11’de başladı ve gösterdiği performansla göz doldurdu. Sivas ekibinde ona bu şansı veren isim geçtiğimiz günlerde kulüple yollarını ayıran teknik direktör Servet Çetin’di. Oyuncu, bu yaptığı çıkışla beraber Avrupa devlerini dikkatini çekti. Premier Lig ekiplerinden Brentford, Yunus Emre’nin transferi için İç Anadolu ekibiyle 5 milyon euro karşılığında anlaşma sağladı. Yunus Emre resmi evrakların tamamlanması sonrası İngiltere kariyerine Brentford B takımıyla başlayacak.

Milli takım için de gelecekte büyük bir potansiyele sahip olan orta saha oyuncusunun transferinin ardından birçok açıklama yapıldı. Ortak nokta Sivasspor kulübü ve ona bu şansı veren Servet Çetin’in ne kadar takdir edilesi bir iş yaptığıydı. Ancak Çetin, sessizliğini, Yunus Emre’nin bu başarısını sahiplenenlere cevap vererek bozdu.

Servet Çetin'in Sivasspor macerası bittiServet Çetin’in Sivasspor macerası bitti

 

 

Çetin, Türkiye’ye verdiği demeçte “Aslında böyle reklam tarzı şeyleri ve kendimi öne çıkarmayı sevmiyorum. Bu röportajları yapmayı da istemiyordum ama 2 gündür gündemi takip ediyorum. Oyuncuyu sahiplenmeye çalışan leş kargaları var. Eğer böyle yapmaya devam ederlerse ben de oyuncuyu nasıl kazandığımı, hiç kimsenin ufacık bir faydasının olmadığını, bizim çıkardığımızı detaylıca anlatacağım.” dedi.

Çetin sözlerine “Gerçekten ülkemizde kendi reklamını yapıp, satmaya çalışanlar var, onların sahtekarlıklarını da biliyoruz. Gerekli açıklamaları yapmazlarsa ben detaylıca yaparım. Şu an zerre katkısı olmayanlar çıkıp çocuğun üzerinden reklam yapıyor. Sanki kendileri yapmışlar gibi davranıyorlar. Bu tarz insanlar hiçbir gence faydası olmadan çıkartılmış oyuncuyu sahiplenmeye çalışır. Yunus Emre Konak’ı sokakta görse tanımayacak kişiler oyuncuyu sahiplenmeye çalışıyor. Bakacağız, hak eden hak ettiklerini veriyorlar mı?” şeklinde konuştu.

Ancelotti Arda Güler'i önce üzdü, sonra gönlünü aldıAncelotti Arda Güler’i önce üzdü, sonra gönlünü aldı

Çetin Sivasspor’dan ayrılış sürecini “Sivasspor’u çok seviyorum. Bazı şeylerde anlaşamadık. Kulübe zarar verecek açıklamalarda bulunmak istemiyorum. Ben kırgın değilim, bu işlerde bunlar var. Rızkı veren Allah’tır. Sivasspor’a faydam olduğumu düşünüyorum. Ben Sivas’ı ve Sivasspor’u seviyorum. Oynarken de 5 ay teknik direktörlük yaparken de kazandırarak ayrıldım.” sözleriyle anlattı.

Genç oyuncuların gelişim süreçleri hakkında da bilgi veren Çetin, Arda Güler örneğini vererek “Genç oyuncu şans geliyorsa hemen gitmeli. Oradaki imkanlar buradan daha iyi. Mesela Arda Güler… Fenerbahçe’de 1 senesi kayboldu. Kendisinde o yetenek ve kabiliyet vardı, oynayabilirdi ama 1 sene beklenildi.” dedi. Arda’nın süreleri, Jorge Jesus döneminde en çok tartışma yaratan konu olmuştu.

Eren Derdiyok hocalığa ilk adımını attıEren Derdiyok hocalığa ilk adımını attı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.