Sezonun ilk sprint yarışında zafer Perez’in

Formula 1’de sezonun ilk sprint yarışı Azerbaycan’da koşuldu. Bakü’deki cadde pistinde zafer Red Bull pilotu Sergio Perez’in oldu.

Spor 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Bakü'de sezonun ilk sprint yarışında Red Bull'un Meksikalısı Sergio Perez güldü.

Motor sporlarının zirvesi Formula 1’de sprint yarışı, değişen formatıyla ilk kez görücüye çıktı. Ana yarıştan tamamen ayrılan ve kendi içinde sıralama turu yapılarak gridi belli olan sprint yarışında, tıpkı esas yarışta olduğu gibi pole pozisyonu Ferrari’den Charles Leclerc’e gitti.

Başlangıçta lider Leclerc ve ikinci Perez yerini korudu. Ancak dördüncü sırada başlayan George Russell, şampiyona lideri Max Verstappen’i geride bırakarak üçüncülüğü aldı. Henüz ilk turda Yuki Tsunoda aracının bariyerlere sürtmesi ve bir lastiğinin fırlaması sonucu sanal güvenlik aracı devreye girdi. 2 tur sonra araçtan kopan parçaların temizlenmesi için güvenlik aracı piste girdi ve 2 tur da bu şekilde geçildi.

Bakü'de pole pozisyonu Charles Leclerc kaptıBakü’de pole pozisyonu Charles Leclerc kaptı

17 turluk yarış tekrar başladıktan sonra Max Verstappen üçüncü sıradaki yerini geri aldı. İkinci sıradaki Sergio Perez de 8. tura gelindiğinde Charles Leclerc’i geride bıraktı ve liderliğe yükseldi.

Bu sıralama yarış sonuna kadar değişmedi ve sezonun ilk sprint yarışını Red Bull’dan Sergio Perez kazandı. Perez böylece şampiyonada hanesine 8 puan yazdırdı. İkinci Charles Leclerc 7, üçüncü Max Verstappen 6 ve dördüncü George Russell 5 puan kazanarak günü kapadı.

Azerbaycan GP, bugün saat 14.00’te koşulacak.

Brad Pitt 'Formula 1'de asfaltı ağlatacak!Brad Pitt ‘Formula 1’de asfaltı ağlatacak!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.