Sırbistan’da bir garip final: Kızılyıldız hükmen galip geldi, şampiyon oldu

Sırbistan'da final serisi ikinci maçında Partizan taraftarının küfürlü tezahüratı sonrası takımlar soyunma odasına gitti. Kızılyıldız ekibi ve hakemler sahaya dönerken Partizan sahaya dönmeyince konuk ekip hükmen galip sayıldı ve şampiyon oldu.

Spor 6 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Sırbistan'da zafer Kızılyıldız'ın.

Sırp basketbolu dünya üzerindeki en büyük rekabetlerden birine ev sahipliği yapıyor. Partizan ve Kızılyıldız gibi Belgrad’ın iki büyük kulübü parke üzerinde en büyük olmak için çabalıyorlar. Bu iki kulüp bu sezon Adriyatik Ligi’nde karşı karşıya geldiler ve Kızılyıldız seriyi 3-0 bitirip şampiyon oldu.

Ancak rekabet Sırbistan Ligi’nde de sürdü. Yerel ligdeki final serisinin ilk maçında kazanan yine Kızılyıldız olmuştu. Bu karşılaşmanın ardından iki maç kazananın mutlu sona uzandığı ligde Partizan ev sahipliğindeki maç oynandı. Büyük rekabete taraftar etkisi son raddedeydi. Üçüncü çeyrekte Kızılyıldız başkanı Nebojsa Covic ve ailesine edilen hakaretler nedeniyle maç durdu. Bunun üzerine önce Kızılyıldız oyuncuları, sonrasında ise hakemler soyunma odasına gittiler.

Bir süre sonra salon anonsörü, maçın Perşembe gününe ertelendiğini ve bu nedenle salonun boşaltılması gerektiğini ifade eden bir anons yaptı. Ancak bir sorun vardı. Anonsörün söylediğinin aksine maçın ertelendiğine dair herhangi bir karar çıkmamıştı. Salon boşaldıktan sonra Kızılyıldız oyuncuları, maça devam etmek için sahaya geri çıktılar. O sırada Partizan oyuncularının bir kısmı salondan ayrılmışlardı.

Kızılyıldız oyuncuları boş Stark Arena’da ısınıyorlar.

Aradan geçen 15 dakikada Partizan oyuncularının sahaya çıkmaması nedeniyle Kızılyıldız, hükmen galip ilan edilerek şampiyon oldu. Bu sonuçla birlikte Partizan’ın bu ligdeki şampiyonluk hasreti 10 yıla çıktı. Kızılyıldız, 17. sezonu geride kalan ligde dokuzuncu şampiyonluğuna uzanıp sekiz şampiyonluğu bulunan rakibini geride bıraktı. Zeljko Obradovic’in yönettiği Partizan ekibi böylelikle sezonu kupa alamadan tamamladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.