Sırbistan’da Türk güreşine iki olimpiyat kotası: Buse Tosun Çavuşoğlu ve Evin Demirhan Yavuz

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da devam eden Kadınlar Dünya Güreş Şampiyonası’nda 68 kiloda Buse Tosun Çavuşoğlu, 50 kiloda Evin Demirhan Yavuz, aldıkları derecelerle 2024 Paris Oyunları için kota elde ettiler.

Spor 21 Eylül 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Güreşte iki kota daha.

Türk güreşi Sırbistan’daki Dünya Güreş Şampiyonası’ndan olimpiyat kotaları almaya devam ediyor. Son olarak kadınlarda mücadele eden iki sporcudan iyi haber geldi. 68 kiloda Buse Tosun Çavuşoğlu yarı final maçında Japon Ami Ishi’yi ilk devrede skoru 11-1 yaparak maçtan teknik üstünlükle ayrılarak finale yükseldi. Tosun, finale yükselerek gümüş madalyayı garantileyerek olimpiyat vizesini kazanmış oldu. Milli güreşçi bu akşam altın madalya için finalde Moğolistanlı rakibi Delgerma Enkhsaikhan ile karşılaşacak.

Evin Demirhan Yavuz ise ilk turda Julie Martina Sabatie’yi 4-1 yendi. İkinci turda Moğal Dolgorjav’a 8-3 yenilen temsilcimiz repesajda Belarus Ksenya Stankevich’i 11-2 yendi. Evin bronz madalya maçına çıkmak adına ABD’li Sarah Ann Hildebrandt’la karşılaştı ancak yenildi. 5.’lik maçında olimpiyat kotası almak için mindere çıkan ve Cardoza ile güreşen Evin maçı 4-1 kazandı ve 2024 Paris Oyunları için vize aldı.

Güreşte bir kota da İbrahim’denGüreşte bir kota da İbrahim’den

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.