Yasemin Adar 6. kez Avrupa şampiyonu

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda madalyalar gelmeye devam ediyor. Yasemin Adar, kadınlar 76 kiloda altın madalyaya uzandı. Evin Demirhan Yavuz ve Nesrin Baş Avrupa üçüncüsü oldu.

Spor 21 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Yasemin Adar, 6. kez Avrupa şampiyonu!

Güreşte serbest stil takımımız Avrupa üçüncüsü olarak Ankara’ya döndü. Ancak Zagreb’deki heyecan bitmedi. Hırvatistan’ın başkentinde devam eden turnuvada altın madalya için mindere çıkan Yasemin Adar, kadınlar 76 kiloda mutlu sona uzandı. Adar, Avusturyalı Martina Kuenz’e yüksek puan alma avantajını kullanarak 2-2’lik skorla üstünlük sağlayıp, altın madalyanın sahibi oldu. Yasemin, bu sonuçla beraber 6. kez Avrupa şampiyonu oldu.

Tarih yazarı Taha Akgül... 1,2,3 yetmez 9,10,11 olsunTarih yazarı Taha Akgül… 1,2,3 yetmez 9,10,11 olsun

Tek madalya Yasemin’den değil

Türkiye günün tek madalyasını Yasemin Adar’la kazanmadı. Kadınlar 50 kiloda Evin Demirhan Yavuz, Polonyalı Anna Lukasiak’ı 6-2 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. 68 kiloda ise Nesrin Baş ise Çekyalı rakibi Adela Hanzlickova’nın sakatlığı sebebiyle karşılaşmaya çıkamamasıyla beraber bronz madalyanın sahibi oldu.

Bir altının yanı sıra iki de bronz madalya geldi!

Final heyecanı sürecek

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda bugün bir final heyecanı daha yaşayacağız. 72 kiloda Buse Tosun Çavuşoğlu, yarı finalde karşılaştığı İtalyan Dalma Caneva’yı 10-0’lık skorla mağlup etti ve altın madalya mücadelesine çıkmaya hak kazandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.