Sivasspor attı, Gaziantep ilk yarı bitmeden yakaladı

Süper Lig'in 21. hafta mücadelesinde Sivasspor ilk 15 dakikada 2-0 öne geçtiği maçta Gaziantep FK'nın geri dönüşüne engel olamadı. İlk yarıda beraberliği yakalayan Antep deplasmandan bir puan çıkardı.

Spor 22 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

İki Anadolu ekibi Sivasspor ve Gaziantep FK, Sivas’ta kozlarını paylaştılar. Ligin orta sırasındaki iki ekibin karşılaşması penaltı kararlarıyla başladı. Rey Manaj 8. ve 15. dakikalarda kullandığı iki vuruşta da hata yapmadı ve ev sahibi takımı 2-0 öne taşıdı.

Bu gollere iyi reaksiyon veren Gaziantep FK toparlandı. 29. dakikada Denis Draguş farkı bire indiren gole imza attı. 41. dakikada sahneye çıkan isim savunmacı Pappy Djiloboji oldu. Defans oyuncusunun golüyle soyunma odasına 2-2 beraberlikle gidildi. İkinci yarıda dengeli bir oyun oynanırken 81. dakikada Alexandru Maxim’in kırmızı kart görmesiyle son anlarda gol bölgesine yakın olan taraf Sivas’tı. Ancak Yiğidolar üç puanı alacakları golü bulamadı. Maç 2-2 bitti. Bu sonuçla 11. Sivas 26 puana, 14. Gaziantep 22 puana geldi.

Fenerbahçe'ye 'Kılınç' yarasıFenerbahçe’ye ‘Kılınç’ yarası

‘Sumudica’nın yaptıkları bir antrenöre yakışmıyor’

Karşılaşmanın ardından takımı 10 kişi kaldıktan sonra Marius Sumudica’nın oyuncularına talimatları tartışma konusuydu. Sivasspor Asbaşkanı Deniz Kızılırmak “Gaziantep FK Teknik Direktörü Marcus Sumudica taraftarı tahrik etti. Futbol fair-play’ine uymadığını, bunun hoş olmadığını, seyirciyi tahrik ettiğini ve yaptığı hareketlerin bir antrenöre yakışmayacak hareketler olduğunu söylüyoruz. Onun yüzünden bizim iki dakikamızda kesildi, maç iki dakika daha uzayabilirdi. Bir antrenör oyuncusuna ‘Yere yatın, kalkmayın’ dememeli. Bunlar hoş hareketler değil. Burada futbol var, futbol oynandı. Dostluk kazandı diyelim ama olmaması gereken şeyler oldu. Sivasspor’umuzu tebrik ediyorum” dedi.

Sumudica “Bugün sahada bir takım vardı. O da benim takımım Gaziantep’ti. Sivas’tan daha iyiydik. Bugün aslında biz iki puanı kaybeden takımız. Daha iyi oynadık, istatistiklere baktığınız zaman bunu göreceksiniz. Topla daha çok oynayan, oyunu kontrol eden takım sahada bizdik. Bu bizim ruhumuz, takımın ruhu bu, takımın mantalitesi bu, böyle devam edecek ve bu takım ligde kalacak” şeklinde konuştu.

Maç sonu yaşanan gerginlik objektiflere böyle yansıdı.

Basın mensuplarından tepki

Anadolu Ajansı’nın geçtiği bilgiye göre bazı basın mensupları Marius Sumudica’nın maç sonrası yaptığı hareketlerden dolayı Rumen teknik adamın basın toplantısını terk etti. Bir basın mensubu ise Sumudica’ya karşılaşma sırasında ve sonrasında yaptıklarının doğru olmadığını belirterek tepki gösterdi.

Uygun: Benim muhatabım değil

Sivasspor teknik patronu Bülent Uygun ise “Aslında söylenecek çok söz var ama o nasıl bir hata yaptığının farkındadır. Benim çok muhatabım değil. Gidip benim futbolcuma parmağınla vurarak konuşamazsın. Kendi oyuncuna da konuşamazsın vurarak. Başkasının futbolcusuna bunu yapmak futbol adabına aykırıdır. Onunla alakalı kendi camiası karar verecektir” diyerek Sumudica’yı eleştirdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.