Sivasspor, Kayseri’de ‘Uygun’ adım

Bülent Uygun yönetiminde ilk maçına çıkan Sivasspor, Kayserispor'u deplasmanda 3-1 yendi. İki gol atan Manaj gördüğü kartla Galatasaray maçında cezalı duruma düştü.

Spor 8 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Sivasspor Kayseri'den 3 puanla döndü.

Süper Lig’in ilk yarısını iyi geçiren Kayserispor üçüncülük iddiasını sürdürmek için ikinci yarıyı evinde açtı. Karşılaşmanın diğer tarafında Bülent Uygun yönetiminde ilk maçına çıkan Sivasspor vardı. İç Anadolu’nun iki köklü ve iddialı ekibini karşı karşıya getiren maç son derece tempolu başladı. Bu yüksek tempo izleyenlerin gözünün pasını silerken 23. dakikada gelişen Sivasspor atağında Arif Karacan topu ağlara gönderdi, durum 1-0 oldu.

Ev sahibi ekip bu gole yanıtı 42. dakikada Stephane Bahoken’le verdi. İlk yarı 1-1 bitti. İkinci yarıda Kayserispor topa daha hakim olan taraftı. Sivasspor kontrataklarla fırsatlar kovalama peşindeydi. Kalesini iyi savunan Bülent Uygun’un öğrencileri duraklama anlarında aradığını buldu. 90+3. dakikada Rey Manaj sahne aldı, penaltı vuruşunda topu ağlara gönderdi. Manaj 90+8. dakikada maça noktayı koydu. Bülent Uygun Sivasspor macerasında ilk maçı kazandı. Kayserispor üst üste üçüncü kez yenildi. Ev sahibi ekip 29 puanla dördüncü sırada kalırken Sivasspor 24 puanla 10. sıraya geldi. Manaj 90+6. dakikada gördüğü sarı kartla Galatasaray maçında cezalı duruma düştü.

Bülent Uygun: Tarih yazmaya geldikBülent Uygun: Tarih yazmaya geldik

‘Ligden çekiliriz’

Maçın ardından Kayserispor Başkanı Ali Çamlı ağır konuştu. Çamlı hakem yönetimini eleştirirken “Lige ayar çekilmek isteniyorsa söylesinler biz ligden çekiliriz. Kim ayar çekmek istiyorsa o bu mücadeleye devam eder. Ayıp ediliyor. Yakışmıyor. Kayserispor’un geçen hafta Konya’daki maçında verilen penaltılar, evlere şenlik. Eğer bugün şu pozisyona biri penaltı derse de çıkıp özür dileyeceğim. Bir maç nasıl bu kadar provoke edilir? Nasıl bu kadar rezil edilir? Bugün bir örneğini gördük. Benim üzüldüğüm, maçtan önce çok kıymetli dostum Mecnun başkanla çıktık. Bütün stadı ve seyirciyi selamladık. Herkes başkanımızı alkışladı. Bizi alkışladı. Yapmasınlar, burada bir olay çıksa bunun sorumlusu kim olacak? Onu da çok merak ediyorum. Herkes aklını başına alsın” dedi. 

İki başkan stadyumu böyle selamladılar.

Çamlı sözlerine “Süper Lig’e ilk çıkan bir hakemi siz Anadolu derbisine, tarihi geçmişi olan iki şehrin maçına veriyorsanız bunu düşünmek lazım. Soru işareti koymak lazım. Yolumuza devam edeceğiz. Bu işin provokasyonuna soyunanlar, vazifelerini yapmaya devam ediyor ama hala daha bu işi yönetenler uyumaya devam ediyor. Ne olduğunu anlamakta… Anlıyorlar veya anlamıyorlar ama anlasınlar artık. Anlayamıyorlarsa ben çıkar bir gün anlatırım” diyerek nokta koydu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.