Galatasaray, takip mesafesini korumak için Kayseri’yi ağırlıyor

Topladığı 48 puanla ligin ikinci sırasında yer alan Galatasaray, son olarak Gaziantep FK'yı yenerek puan farkını maç fazlasıyla 5'e çıkaran lider Fenerbahçe'yi takipte hata yapmak istemiyor. Sarı-kırmızılıların konuğu Kayserispor.

Spor 15 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Galatasaray, evinde Kayserispor'la karşılaşıyor.

Geçtiğimiz perşembe akşamı oynanan karşılaşmada Galatasaray, Sivasspor deplasmanında son dakikalarda yediği golle 2 puan bıraktı. Bu kritik puan kaybı sonrası Fenerbahçe, dün akşam Gaziantep deplasmanında hata yapmadı, puan farkını maç fazlasıyla da olsa 5’e çıkardı. İşte Galatasaray, bu farkın aynı seviyede kalmaması için evinde Kayserispor’la karşılaşacak. Maçı Atilla Karaoğlan yönetecek. Rams Park Stadyumu’ndaki karşılaşmada santra 20.00’de yapılacak.

Sarı-kırmızılı takımda sakatlıkları bulunan Mauro Icardi, Davinson Sanchez ve Sergio Oliveira, sarı kart cezalısı Kerem Aktürkoğlu ile Afrika Kupası’nda mücadele edecek ülkelerinin milli takımlarına davet edilen Hakim Ziyech ve Cedric Bakambu, bugünkü maçta görev yapamayacak. Dünkü antrenmanın bir bölümünde takımla çalışan bir bölümünde bireysel idman yapan Sacha Boey’in durumu belirsiz. Öte yandan Abdülkerim Bardakcı, Trabzonspor deplasmanı öncesi kart sınırında ve Kayseri karşısında kart görmesi halinde zorlu maçta yer alamayacak.

Fenerbahçe'den Galatasaray'a yanıt: Dördüncü kez ekran davetiFenerbahçe’den Galatasaray’a yanıt: Dördüncü kez ekran daveti

Cimbom Süper Lig’de sahasında çıktığı son 26 maçta mağlup olmadı. Sarı-kırmızılılar söz konusu süreçte Seyrantepe’de çıktığı lig karşılaşmalarında 24 galibiyet, 2 beraberlik yaşadı. Süper Lig’de çıktığı 19 maçta 36 gol atan sarı-kırmızılı takım, kalesinde ise sadece 10 gol gördü. Cimbom ligin en az gol yiyen takımı.

Bu iki ekip bugün 56. kez karşılaşacak. Geride kalan 55 müsabakada Galatasaray 33, Kayserispor 5 galibiyet aldı, 17 maç da berabere sonuçlandı. Rekabette Cimbom’un toplam 120 golüne, Kayserispor 44 golle yanıt verebildi. İki ekibin sezonun ilk yarısında yaptığı maç golsüz eşitlikle tamamlanmıştı. İstanbul’un sarı-kırmızılı ekibi, Kayserili renktaşıyla evinde yaptığı 27 lig maçının 21’ini kazandı, 4 kez berabere kaldı, 2 defa da sahadan puansız ayrıldı.

TFF, Süper Lig'de üç haftalık programı açıkladı: Trabzonspor - Galatasaray maçı 21 Ocak'taTFF, Süper Lig’de üç haftalık programı açıkladı: Trabzonspor – Galatasaray maçı 21 Ocak’ta

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.