Sloukas yıktığı Fenerbahçe’ye geri mi dönecek? Kevin Punter, Obradovic için kaldı

EuroLeague play-offunda Fenerbahçe'ye attığı son saniye basketiyle serinin kaderini değiştiren Kostas Sloukas'ın Olympiakos'tan ayrılarak eski takımına dönmesi gündemde. Partizan, Barcelona ile anlaştığı iddia edilen Kevin Punter'i takımda tuttu. Basketbolda günün transferleri...

Spor 30 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Sloukas, İstanbul'daki maçta attığı son saniye basketiyle Olympiakos'a Fenerbahçe karşısında galibiyet getirmişti.

EuroLeague’de şampiyon Olympiakos’a play-offlarda elenen, Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde ise şampiyon Anadolu Efes’e yarı finalde kaybeden Fenerbahçe Beko, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.  Sarı-Lacivertliler transfer çalışmalarını doğrultusunda oyuncularla temasa geçerken Sırp medyasından flaş bir iddia geldi. Telesport’un haberine göre Olympiakos’un oyun kurucusu Kostas Sloukas, eski takımı Fenerbahçe’ye geri dönüyor. Olympiakos’ta koç Barcokas ile anlaşamayan Kostas Sloukas’ın takımda mutlu olmadığı ifade edilirken, eski takımı Fenebahçe’de Dimitris Itoudis ile tekrar kendisini bulabileceği kaydedildi.

İlk olarak 2015 yılında Fenerbahçe’ye imza atan Kostas Sloukas, toplam 5 yıl boyunca sarı-Lacivertli formayı giydi. Fenerbahçe’de 1 EuroLeague şampiyonluğu yaşayan Yunan basketbolcu, 3 kupa, 3 de Süper Lig sevinci yaşadı. Sloukas, geride kalan sezonda EuroLeague’in en iyi 6. oyuncusu seçildi. 33 yaşındaki oyun kurucu, 11 sayı, 5.6 asist ortalaması tutturdu.

Euroleague devleri Partizan'a hücum etti, Ergin Ataman yıldızı kaptıEuroleague devleri Partizan’a hücum etti, Ergin Ataman yıldızı kaptı

Kevin Punter Partizan’da kaldı

Efsane koç Zeljko Obradovic yönetiminde başarılı bir sezonu geride bırakan Sırp ekibi Partizan, iç transferde çok bir hamleye imza attı. Resmi siteden yapılan açıklamada takımın kaptanlarından olan Kevin Punter ile yeni bir sözleşme yapıldığı duyuruldu. İki gün önce Sıp basınından TelesportRs’in bildirdiği haberde 30 yaşındaki şutör guard EuroLeague’in İspanyol ekibi Barcelona ile 2 yıl 6 milyon dolarlık bir kontrat üzerine anlaşma sağladığı iddia edilmişti. Barca’nın mali sorunlarının transferin tamamlanmasının önüne geçtiği tahmin ediliyor. Kevin Punter ile sözleşme yenileyen Partizan, TotalBasketgr’nin haberine göre Amerikalı guard James Nunnally ile de sözleşme yenilemek üzere.

Gabriel Deck sakatlandığı için EuroLeague final four maçlarında oynayamadı.

Gabriel Deck’ten 5 yıllık yeni sözleşme

EuroLeague şampiyonu Real Madrid, Deck’i kadrosunda tutmayı başardı. Oyuncuyla 2028’e kadar sözleşme imzalandı. Arjantinli oyuncu, Real Madrid’le bir EuroLeague, iki İspanya Ligi, bir Copa del Rey ve dört İspanya Süper Kupası kazandı. EuroLeague’de bu sezon 12,3 sayı, 5,4 ribaunt ve 1,9 asist ortalamalarıyla oynadı.

Vatan-millet-PanathinaikosVatan-millet-Panathinaikos

 Karşıyaka, Kelan Martin’le anlaştı

Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka, Kelan Martin’i transfer etti. Pınar Karşıyaka’dan yapılan açıklamada, Kelan Martin’le 1 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi. NBA’de Minnesota Timberwolves, Indiana Pacers ve Boston Celtics’te mücadele eden Martin, son olarak forma giydiği G-League ekibi Birmingham Squadron’da 19,4 sayı, 4,4 ribaund ve 3,2 asist ortalamaları yakaladı. Öte yandan yeşil-kırmızılı ekip, kadrosundaki Mert Celep’in sözleşmesini ise 1 yıl uzattı.

Mehmet Yağmur bir yıl daha Ankara ekibi için ter dökecek.

Telekom Mehmet Yağmur ile sözleşme yenilendi

Telekom, Bursaspor’dan Yiğitcan Saybir’i transfer ederken oyun kurucu Mehmet Yağmur’un sözleşmesini 1 yıl uzattı. Telekom, daha önce Okben Ulubay, Markis McDuffie, Metehan Akyel, Jalen Adams, Troy Selim Şav ve James Palmer’ı kadrosuna katmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.