Spor tarihinin en büyük imzasını Japon beyzbolcu attı: 10 sene için 700 milyon dolar!

Amerikan Ulusal Beyzbol Ligi MLB’de Los Angeles Angels forması giyen Japon süper yıldız Shohei Ohtani 700 milyon dolar karşılığında 10 seneliğine Los Angeles Dodgers’la anlaştı.

Spor 10 Aralık 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Ohtani'den tarihi imza.

MLB’nin süper yıldızı Shohei Ohtani’nin yeni takımı belli oldu. Los Angeles Angels formasını altı sene terlettikten sonra serbest oyuncu olarak takımdan ayrılacağını duyuran yıldız isim şehrin diğer ekibi Los Angeles Dodgers’la anlaştı. 10 sene için 700 milyon dolarlık anlaşma spor tarihinin en büyük anlaşması olarak kayıtlara geçti.

Ohtani’nin kaderi haftalardır merak ediliyordu. Japon yıldız beyzbol tarihinin gördüğü en büyük yeteneklerden biri kabul ediliyor. Shohei beyzbolda pitcher ve batting denen iki pozisyon için de elit seviyede olma özelliği taşıyor. 29 yaşındaki sporcu 2021 ve 2023’te ligin en değerli oyuncusu seçilmişti. Ohtani iki sezonda da MVP oylamasında birinci sıra oylarının tamamını alarak en değerli oyuncu ödülüne layık görülmüş, bunu tarihte başaran ilk oyuncu olmuştu. 2023 sezonunun sonuna sakatlıklar ket vurdu. Ohtani ülkesi Japonya’nın mart ayında ABD’yi mağlup ettiği maçta da yıldızlaşmıştı. Bu galibiyet Japonya’nın ABD’ye diş geçirdiği ilk maçtı.

Messi'nin formaları da rekor kırmaya hazırlanıyor: 10 milyon dolar!Messi’nin formaları da rekor kırmaya hazırlanıyor: 10 milyon dolar!

Ohtani’nin kazanacağı parayı Kuzey Amerika sporlarının diğer ligleriyle karşılaştırdığımızda bunun ne kadar büyük bir anlaşma olduğunu anlamak mümkün. NHL’de bu sezon en çok kazanan yıldız Colorado Avalanche forması giyen Nathan MacKinnon. MacKinnon 12.6 milyon dolar kazanıyor. NFL’de yıllık bazda Cincinnati Bengals’in oyun kurucusu Joe Burrow 55 milyon dolarla zirvenin sahibi. Garanti para açısından sözleşmesi 2026’da sona erecek Cleveland Browns oyun kurucusu Deshaun Watson bu süreç için 230 milyon dolar kazanacak. NBA’e göz attığımızda Golden State Warriors’ın yıldız gardı Stephen Curry bu sezon 51.9 milyon dolar alacak. Uzun vadede bakıldığında Anthony Davis ve Giannis Antetokounmpo geçen yaz sonunda takımlarıyla üç sene için 186 milyon dolar karşılığında sözleşme yenilemişlerdi.

Ohtani’nin imza attığı anlaşmaya benzer bir sözleşmeyi NFL ekibi Kansas City Chiefs’in oyun kurucusu Patrick Mahomes yapmıştı. Mahomes takımıyla 10 sene için 450 milyon dolara anlaştı. Ancak bu anlaşmada birçok başarı bonusu ve şart var.

Chiefs ilk galibiyetine uzandı, Mahomes rekor sözleşmeyi kaptıChiefs ilk galibiyetine uzandı, Mahomes rekor sözleşmeyi kaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.