Sporda çarşamba gündemi: İstanbul’da kaçak forma operasyonu, Kapadokya’da çöl maratonu…

Spor dünyasında çarşamba gününün gündemi yine dolu dolu. İstanbul'da kaçak forma operasyonu yapıldı, Kapadokya'da koşulan çöl maratonu eşsiz manzaralar yarattı. İşte sporda Türkiye ve dünyada yaşananlar...

Spor 26 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Sporda günün öne çıkanları.

Yaz aylarının getirdiği bu sıcak günlerde sporda yaşananlar ortamı daha da ısıtıyor. İstanbul’da kaçak forma operasyonu düzenlendi, Kapadokya’da düzenlenen maraton güzel manzaralar oluşturdu. Milli sporcu Şahika Ercümen sosyal sorumluluk projelerini sürdürdü. İşte sporda günün getirdikleri…

İstanbul’da kaçak forma operasyonu: Beş şüpheli yakalandı

Güngören ve Esenler’deki iş yeri ve depolarda, yeni sezona ait 180 bin 324 adet Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş forması ile eşofman takımı ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul’da, 180 bin 324 adet kaçak forma ve eşofman takımının ele geçirildiği operasyonda beş şüpheliyi gözaltına aldı. Bazı şüphelilerin yasa dışı yollarla yurda getirilen 2024-2025 sezonuna ait Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş forması ile eşofman takımlarının piyasaya süreceği belirlendi.
Güngören ve Esenler’de tespit edilen iş yerinin yanı sıra iki ayrı depoya düzenlenen operasyonda beş şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda, piyasa değeri 250 milyon lira olduğu belirlenen 180 bin 324 adet forma ve eşofman takımı ele geçirildi. Kaçak ürünler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan yerleşkesinde sergilendi. Gözaltına alınan beş şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kapadokya’da çöl maratonu heyecanı…

Nevşehir’in Göreme beldesinde ilki düzenlenen “Kapadokya Çöl Maratonu”nda 30 kilometrelik parkurda start verildi.

42 ülkeden yaklaşık 300 koşucunun katılımıyla gerçekleştirilen yarışa katılacak sporcular, geceyi başlama çizgisinin bulunduğu Kılıçlar Vadisi’ndeki çadırlarda geçirdi.
Sabahın ilk ışıklarıyla hazırlıklara başlayan sporcular için saat 05.30’ta başlama düdüğü çaldı.
Koşucular, peribacalarıyla kaplı Kılıçlar, Güllüdere, Kızılçukur, Aşk ve Güvercinlik vadilerinden geçerek Çavuşin köyü yakınlarındaki bitiş çizgisine ulaşmak için mücadele etti.
Organizasyonun sahibi Cyril Gauthier AA muhabirine yaptığı açıklamada uzun yıllardır gerçekleştirdikleri çöl maratonunun Kapadokya etabına katılan sporculara başarı diledi.
Kapadokya’nın birçok spor dalı için uygun bir coğrafyaya sahip olduğunu belirten Gauthier “Daha önce Ürdün, Mısır, Fas’ta düzenlemiştik, bu kez Kapadokya’dayız. Koşucular çok mutlu çünkü burası harika bir yer. Burada olmaktan dolayı çok memnunuz. Kapadokya’da koşu sırasında sıcak hava balonlarıyla birlikte inanılmaz bir manzara oluştu” dedi.

Şahika Ercümen her rekorunu bir sosyal sorumluluk projesine atfediyor

Dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen her rekorunu bir sosyal sorumluluk projesine atfettiğini, kendisini suyun ve çevrenin temizliği konusunda sorumlu hissettiğini söyledi. Mikrofonlara konuşan milli sporcu çocukluğunda çok ileri düzeyde astım hastası olduğunu belirterek “Bırakın spor yapmayı okula bile gidemiyordum. Fakat su sporlarına başladıktan sonra bağışıklık sistemim kuvvetlendi, sağlığım yerine geldi ve hayatım tamamen değişti. O yüzden su sporları benim yaşamımı değiştiren, hayata ‘yeniden doğdum’ dediğim, hayatın yeniden başladığı bir alan” dedi.

Bir yelken kulübünün gezisi sırasında bu spora tesadüfen başladığını dile getiren Şahika “Artık gençlerimiz, çocuklarımız çok şanslı; isteyen yüzmeye, isteyen cimnastiğe başlayabiliyor, istedikleri sporu yapıyorlar. Benim spora başladığım yıllarda çocukken Çanakkale’de yüzme havuzu bile yoktu, yelken sporunu çok merak ediyordum o arada sualtı diye bir branş olduğunu duydum ama şu an pek çok insan dalış nedir biliyor. Ben çocukken bunu bile bilmiyordum, tamamen tesadüfen başladım” dedi.
Sporun dışında özellikle çevre kirliliğine karşı sosyal sorumluluk projelerine de katkı sunduğunu aktaran Şahika şöyle devam etti:
“Su beni yaşama döndürdü, ben de kendimi suyun ve çevrenin temizliği konusunda sorumlu hissediyorum. Bir minnet duygusuyla çalışmalarıma devam ediyorum. Bu sorumluluk bilinciyle denizlerimizin, nesli tehlikede olan canlarımızın, doğamızın, çevremizin korunmasıyla ilgili pek çok projede aktif olarak bulunuyorum. Orası benim evim, nasıl evimizi temizliyoruz ben de denizlerin temizliği konusunu kendi evim gibi görüyorum. Son nefesime kadar sıfır atık projelerine, sıfır atık mavi projelerinin içinde olmaya Birleşmiş Milletlerle yaptığımız denizi koruma çalışmalarına, sudaki yaşam çalışmalarına mutlaka devam edeceğim. Bunları artırarak devam etmek istiyoruz. Yakın zamanda çocuklarımızla ‘iklim koruyucuları’ gibi projelerimiz var.”

‘Umarım yeni bir madalya ve rekorla dönerim’

Ay-yıldızlı başarılı sporcu en unutulmaz dalışı için de “Son kırdığımız 100. yılda 100 metre rekoru, biraz enteresan bir dalıştı, beni zorlayan pek çok geçerli olmayan dalışlar üzerine geldi. ‘100. yılımızda, bu 100 metreye dalacağım’ şevkiyle yapılan, zorlandığım ama kariyerimdeki en önemli dalışlardan dünyanın öbür ucunda tek başına yaptığım bir dereceydi” dedi.
En dibe indiğinde aklından geçenler için de Şahika “Çok bir şey anlatamayacağım çünkü her saniye o anda kalıyorum, o metrelerde yaklaşık 3,5 dakika nefes tutuyoruz ve her saniyesinde yapmam gerekenleri yapıyorum, en dipte tabii ki o etiketi alabildiğim için mutluyum ama bir de onun çıkışı var, dolayısıyla enerjimi orada doğru, efektif kullanıp dalış sonuna kadar çok fazla duygu durumu değiştirmeden, enerji tasarrufu yaparak sağlıklı bir şekilde yukarı çıkmayı hedefliyorum” şeklinde görüş belirtti.
2023’ün çok başarılı geçtiğini kaydeden Şahika yeni hedeflerine ilişkin ise “2024’e de büyük bir motivasyonla girdik, bu sene ekim ayında yapılacak dünya şampiyonasından da umarım yeni bir madalya ve rekorla dönerim” dedi.
Bir kez de olsa sualtı dünyasını herkesin deneyimlemesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Şahika “Sualtı dünyası inanılmaz bir yer o dünyayı mutlaka deneyimlemeli ve tatmalılar, belki spor olarak da düzenli yaparlar” değerlendirmesi yaptı.

Türkiye Kadın Milli Takımı ABD’yi geçti ve yarı finale yükseldi

Japonya’nın Tomigusuku kentinde düzenlenen Dünya İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası’nda mücadele eden Türkiye Kadın Milli Takımı dördüncü maçında ABD’yle karşılaştı. Birleşik Devletler’i 25-13, 25-20, 23-25 ve 25-21’lik setler sonucu 3-1 mağlup eden milliler Bu sonuçla adını son dört takım arasına yazdırdı. Ay-yıldızlılar 28 Haziran Cuma günü ev sahibi Japonya ile finale yükselmek için karşılaşacak.

Yusuf Demir üç kayıp yılın ardından kendisini kanıtlama niyetindeYusuf Demir üç kayıp yılın ardından kendisini kanıtlama niyetinde

Türkiye Halter Federasyonu başkanlığına yeni aday: Gürsel Dedeoğlu

Gürsel Dedeoğlu, Türkiye Halter Federasyonu başkanlığına adaylığını koydu.

Ankara’daki bir kafede basın mensuplarıyla bir araya gelen Gürsel Dedeoğlu Türkiye Halter Federasyonu başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Paris 2024 Olimpiyatları sonrası gerçekleştirilecek genel kurulda federasyon başkanlığına aday olduğunu duyuran Dedeoğlu 1976’da başladığı halterde Ankara Belediyespor ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı kulüplerinde lisanslı olarak yarıştığını, dünya ve Avrupa şampiyonalarında Türkiye’yi temsil ettiğini hatırlatarak, aktif kariyerinin ardından da çeşitli kurum ve kuruluşlarda yöneticilik yaptığı bilgisini verdi.
Etimesgut Belediyesi Spor Genel Koordinatörü olarak görev yapan Dedeoğlu, başlıca hedefleri ve projeleri hakkında şunları söyledi:
“Federasyon kurullarının genç ve dinamik kişilerden oluşmasına dikkat edeceğiz. Dünya ve Avrupa federasyonlarında daha etkin rol almak, yönetime ve kurullara bizden spor insanlarını yerleştirmek istiyoruz. Ülkemizde daha fazla organizasyon yapmak için halterin yıllık takvimi yeniden yapılacak. Tescilli kulüp sayısının arttırılması ve büyük kulüplerimizin halter branşında faaliyet göstermelerini sağlayacak çalışmaları titizlikle yürüteceğiz. Ankara’da mülkiyeti Türkiye Halter Federasyonuna ait bir tesis yapacağız. Girişimlerimiz şimdiden başladı.”

Galatasaray’ın ardından Başakşehir de Puma’ya geçti

Başakşehir’in formalarını Puma üretecek.

Süper Lig ekiplerinden Başakşehir’in yeni forma tedarikçisi üç yıl boyunca Puma olacak.
Turuncu-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Süper Lig ve Avrupa kupalarında mücadele edecek takımın üç yıl boyunca ürün tedariki konusunda Puma ile anlaşmaya varıldığı duyuruldu. Açıklamada, anlaşma kapsamında A takım kamp, antrenman ve maç malzemelerinin, tedarikçi firma tarafından sağlanacağı, bu birliktelikten doğan tüm ticari ürünlerin de yine Puma tarafından üretileceği belirtildi.

Filenin Sultanları Paris'te sabah mesaisine kaldıFilenin Sultanları Paris’te sabah mesaisine kaldıVolkan Demirel’in babası son yolculuğuna uğurlandı

Ali Naci Demirel kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Teknik direktör Volkan Demirel’in 71 yaşında vefat eden babası Ali Naci Demirel, son yolculuğuna uğurlandı. Demirel için Acarkent Acarlar Camisi’nde ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Volkan Demirel ile ailesi, burada taziyeleri kabul etti.
Cenaze namazına futbol camiasından eski milli oyuncular Emre Belözoğlu ile Tümer Metin’in de arasında yer aldığı birçok isim katıldı. Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın yanı sıra Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu ile sarı-lacivertlilerin yönetim kurulu üyesi Burak Çağlan Kızılhan da cenazede yer aldı. Ali Naci Demirel’in cenazesi, kılınan namazın ardından Görele Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Futsal Ligi’nde İstanbul Şişli Spor Kulübü şampiyon oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futsal Ligi’nde 1981 Büyük Bingöl Spor Kulübü’ne final serisinde 3-2 üstünlük kuran İstanbul Şişli Spor Kulübü, şampiyonluğa uzandı.
TFF’den yapılan açıklamaya göre, üç maç kazananın şampiyon olacağı final serisinde 1981 Büyük Bingöl Spor Kulübü’ne 3-2’lik üstünlük kuran İstanbul Şişli Spor Kulübü, üçüncü kez Türkiye Futsal Ligi şampiyonluğunu elde etti.
Bingöl Karşıyaka Spor Salonu’nda oynanan serinin beşinci maçında rakibini 4-3 mağlup eden İstanbul temsilcisi, kazandığı şampiyonlukla Türkiye’yi UEFA Futsal Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek.
Maçın ardından düzenlenen kupa ve madalya töreninde oyunculara ödüllerini Futsal-Plaj Futbol Milli Takımları Müdürü Can Günal ve Futsal Milli Takımlar Teknik Direktörü Murat Kaya takdim etti.
TFF Futsal Ligi’nin gol kralı olan Diyarbakır Alipaşa Spor Kulübü oyuncusu Rıdvan Baydan da ödülünü final maçının ardından aldı.

EURO 2024'ün kısır grubunda sıralama zor belirlendi, etkileyici faktör kulübeye çıkan sarı kart olduEURO 2024’ün kısır grubunda sıralama zor belirlendi, etkileyici faktör kulübeye çıkan sarı kart oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.