Sporda çarşamba: Liberty ve Aces turladı

WNBA'de play-off heyecanı sürerken New York Liberty ve Las Vegas Aces yarı finale yükseldi. İşte spordan öne çıkan tüm gelişmeler.

Spor 25 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
İşte spor dünyasında günün öne çıkanları.

WNBA’de play-off heyecanı çeyrek final serileri ikinci maçlarıyla devam etti. New York Liberty sahasında Atlanta Dream’i ikinci yarıdaki performansıyla 91-82 mağlup etti. New York’ta Sabrina Ionescu 36 sayı ve 9 asistlik olağanüstü bir performansla takımını galibiyete taşıdı. Jonquel Jones 20 sayı ve 13 ribauntla takım arkadaşına katkıda bulundu. Atlanta’da Allisha Gray 26 sayıyla oynarken Ryne Howard 19 sayı attı. Önümüzdeki sezon Fenerbahçe forması giyecek Tina Charles 14 sayı üretti ancak yeterli olmadı. New York seride durumu 2-0 yaparak yarı finale yükseldi.

Şampiyonluk favorilerinden Las Vegas Aces ise Seattle Storm’u 83-76 mağlup etti. Kelsey Plum 29 sayı üretirken ligin en değerli oyuncusu seçilen A’Ja Wilson 24 sayı kaydetti. Seattle’da önümüzdeki sezon Fenerbahçe’de oynayacak Gabby Williams 20 sayı üretti. Aces bu galibiyetle seride durumu 2-0 yapıp yarı final bileti aldı. Yarı finalde iki sezon öncenin finalistleri Las Vegas Aces ve New York Liberty eşleşti.

TBF için yeni aday tanıdık: Turgay DemirelTBF için yeni aday tanıdık: Turgay Demirel

Mete Erol yeniden Türkiye Sutopu Federasyonunun Başkanlığı’na seçildi

Türkiye Sutopu Federasyonu 6. Olağan ve 8. Mali Genel Kurulu, Ankara Anadolu Hotels Esenboğa Thermal’de gerçekleştirdi. Genel kurula mevcut başkan Mete Erol, tek aday olarak girdi.
Seçimden önce yönetim kurulu faaliyet ve mali açıdan ayrı ayrı oy birliğiyle ibra edildi.
Genel kurula katılan toplam 130 delegenin 125’inin oyunu alan Erol, görevine dört yıl daha devam edecek. Genel kurulda beş oy ise geçersiz sayıldı.
Mete Erol, seçimden sonra yaptığı teşekkür konuşmasında, yeni dönemde kaldıkları yerden devam edeceklerini belirterek, “İlk dönemimizde çok önemli işler yaptık. Yeni dönemde de kaldığımız yerden devam edeceğiz. Hedefimiz olimpiyatlara katılmak. Olimpiyatlara katılım zor bir iş. Ancak hedefimiz bu. Yeni dönemde bu yönde de çalışacağız” dedi.
Mete Erol’un yönetim kurulu asil üyeleri şu şekilde:
Mete Erol, Ömer Emre Turanlı, Hakan Bebek, Nejat Kocabay, Özge Özalp, Özlem Büyük, Yulia Zülfükari, Kürşat Badem, Ali Arat, Mehmet Güleli, Eser Demir.

Miralem Pjanic’in yeni adresi Rusya oldu

Geçmişte Beşiktaş formasını da terletip son olarak Birleşik Arap Emirlikleri takımlarından Sharjah FC için mücadele eden Miralem Pjanic’in yeni takımı belli oldu. 34 yaşındaki Bosna-Hersekli futbolcu, Rus ekibi CSKA Moskova’yla 1+1 yıllık sözleşme imzalamak üzere Rusya’nın başkentine gitti. Pjanic’in CSKA’dan yıllık 1 milyon euro + bonuslar üzerinden el sıkıştığı öğrenildi. Gün içerisinde sağlık kontrollerinden geçmesi beklenen Pjanic’in akşam saatlerinde resmi imzayı atacağı tahmin ediliyor.

Barcelona’nın Beşiktaş’a bir yıllığına kiraladığı Pjanic, 2021-22 sezonunda tek döktüğü siyah-beyazlı forma altında 26 maça çıkıp dört asist üretmişti.

Jose Mourinho: Bana saygısızlık yapıldıJose Mourinho: Bana saygısızlık yapıldıTrabzonspor’da iki sakatlık birden

Süper Lig’e istenilen düzeyin altında başlayan Trabzonspor’a bir kötü haber de sağlık kurulundan geldi. Bordo-mavili kulübün sağlık kurulu başkanı Doç. Dr. Ahmet Beşir, Umut Bozok ve Arseniy Batagov’un sağlık durumları hakkında açıklamalarda bulundu.

Beşir, “Futbol A takımımızın Gaziantepspor ile oynadığı maçtan sonra ağrı hisseden oyuncumuz Umut Bozok’un yapılan muayene ve MR görüntülemesi sonucunda sağ üst adalesinde (Quadriceps) kas yaralanması tespit edilmiştir.

Diğer oyuncumuz Arseniy Batagov’un ise takımımızın antrenmanı sırasında ağrı hissetmesi üzerine yapılan muayene ve MR görüntülemesi sonucunda sol kasık bölgesinde (Adduktor) kas yaralanması tespit edilmiştir. Oyuncularımızın tedavilerine sağlık ekibimiz tarafından başlanılmıştır” dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı ile TFF yönetimi bir araya geldi

Ali Koç, “Türk futbolu ekonomik açıdan her geçen gün sürdürülemez hale geliyor ama bunun sorumluları sadece yöneticiler, kulüpler değil” dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı heyeti ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi bir araya geldi.
TFF’nin Riva’daki merkezinde basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Üstünde çalışmaya karar verdikleri konular hakkında TFF ile kendi talepleri üzerine bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Ali Koç, “Ekonomi konusunda futbol büyük sıkıntıda. Son beş yılda Türk futbolunda neler yaşandı, nereden nereye geldik, bu konuların üzerinden geçtik ve kulüplerin hazırladığı beş yıllık yol haritasını federasyonumuzla paylaştık. Yıl sonuna kadar ilk tespitlerimizi ve sunumları yapmak üzere bir çalışma grubu başlatacağız. Türk futbolu ekonomik açıdan her geçen gün sürdürülemez hale geliyor ama bunun sorumluları sadece yöneticiler, kulüpler değil. Kulüplerin tamamen dışında olan ekonomik sebeplerden kaynaklandığını bir kez daha anlattık. Yayın ve Spor Toto gelirlerinin düşmesi, kurun bu kadar çıkması, enflasyonun bu kadar artması, kovid… Bunların hiçbiri kulüplerin sorumluluğunda olan şeyler değil ama en çok kulüpleri etkiliyor” ifadelerini kullandı.
Yayın gelirlerinin artması gerektiğini vurgulayan Koç, “Sorunların içinden nasıl çıkabileceğimiz, gelirleri nasıl artırabileceğimiz, giderlerimizi nasıl azaltabileceğimiz konusunda konuştuk. Yayın gelirlerini artırmak için korsan konusuna değinmemiz lazım. Acil bir şekilde cezaların artırılması lazım. Servis sağlayıcıların teknoloji yatırımı yapması ve bunun önüne geçilmesi lazım. 2027’de ihale var. 2026’da çalışmamız lazım ki 2027-2028 sezonunda gelir artırma konusunda ihaleyi en iyi şekilde yapabilelim” dedi.

Tim Howard: Guardiola futbolu mahvettiTim Howard: Guardiola futbolu mahvetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.