Türkiye’de kovuldu, WNBA’de başantrenör oldu: Emre Vatansever

Amerikan Kadınlar Basketbol Ligi (WNBA) takımlarından Chicago Sky'ın başantrenörü, 2022 aralık ayında Çukurova Basket'ten başarısız olduğu için gönderilen Emre Vatansever oldu.

Spor 2 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Emre Vatansever, WNBA'da başantrenörlük görevine getirilen ilk Türk oldu.

Chicago Sky’ın başantrenörü James Wade, Toronto Raptors’ından aldığı asistan koçluk teklifini kabul etti. Kulüp bu gelişme üzerine Chicago Sky’ın 1. asistanı Emre Vatansever’i geçici genel menajerlik ve koçluk görevine getirdi.

Çukurova Basket’te görevine son verildi

Emre Vatansever, sezon başında bu yıl Euroleague finalinde Fenerbahçe’ye kaybeden Çukurova Basket’in başına ilk kez başantrenör olarak geçmişti. Aralık ayında başarısız sonuçların ardından Vatansever ile yollar ayrılmıştı.

Uzaklarda doğdular, 'Bizim çocuklar' oldularUzaklarda doğdular, ‘Bizim çocuklar’ oldular

Migros, Seattle Storm, Galatasaray, Yakın Doğu Üniversitesi ve A Milli Kadın Takımı’nda yardımcı koçluk yapan Vatansever, Cim Bom’da 2014 Euroleague , 2009 ve 2017 EuroCup, 2 lig, 7 Türkiye Kupası ve 4 Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu kazandı. 2021’de Chicago Sky ile WNBA şampiyonluğu yaşayan tek Türk antrenör oldu.

Nevin Nevlin, 2014’te basketbol antrenörü Emre Vatansever ile evlendi.

Nevin Nevlin ile evli

Emre Vatansever, Fenerbahçe ve Milli takım forması giyen ABD’li Nevin Nevlin (Kristen Newlin) ile 2014 yılında evlendi ve 3 çocuğu bulunuyor. Nevin Nevlin, 2011’de Avrupa ikincisi olan Potanın Perileri’nde devşirme oyuncu olarak kadrodaydı.

'Genç Periler' Avrupa Şampiyonası'na iyi başladı‘Genç Periler’ Avrupa Şampiyonası’na iyi başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.